Over Grunneger Power

Wij zijn een lokale energiecoöperatie, die bestaat uit meer dan 2.000 leden. Zij zijn burgers, ondernemers, buurten, organisaties en verenigingen die mee willen doen met de duurzame beweging in Groningen en deze een warm hart toedragen. Zij zijn energieklant van Grunneger Power en/of zijn samen met ons aan de slag gegaan met het opwekken of besparen van duurzame energie. Met bijvoorbeeld een energieadvies of in één van onze projecten.

Missie

Wij versnellen de energietransitie in Groningen. Dit doen we door het ondersteunen van huishoudens en collectieven bij het besparen, opwekken en uitwisselen van groene energie. Zo wordt energie weer van onszelf en dragen we samen bij aan een duurzaam Groningen.

Visie

Wij streven naar een energieneutraal Groningen. Waarbij energiebedrijven niet langer energie verkopen, maar lokaal uitwisselen tussen huishoudens en bedrijven. Zowel de energie als de inkomsten en werkgelegenheid die hieruit voortkomen blijven zo in de stad.

Onze medewerkers

Hieronder vindt u de medewerkers van ons kernteam. Klik op hun foto om te zien hoe u hen per mail kunt bereiken.

  • Steven Volkers
  • Kai Hup
  • Daan Terlingen
  • Anne Huizinga
  • Norbert Buiter
  • Marieke Wiersma
  • Rogier Kaatee

Holacracy

Wij werken sinds januari 2017 volgens Holacracy. Dat is een organisatievorm waarbij medewerkers in cirkels en rollen vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om werkzaamheden uit te voeren. Iedereen in onze organisatie is manager van zijn eigen rollen. Wij hebben geen traditionele functiebeschrijvingen meer. Met Holacracy organiseren wij werk in plaats van mensen. Holacracy zorgt ervoor dat we persoonlijke talenten maximaal benutten. Daarnaast maakt het ons als organisatie flexibel en kunnen we gemakkelijk veranderen, wanneer de wereld om ons heen verandert. En dat werkt!

Lid worden

Wilt u zich aansluiten bij onze duurzame beweging? En is het voor u niet mogelijk om klant te worden van Grunneger Power (bijvoorbeeld omdat u geen zeggenschap hebt over uw energieleverancier, of omdat u vastzit aan een contract bij een andere energieleverancier)? Blijf dan betrokken bij het reilen en zeilen van Grunneger Power door u aan te melden als lid. U betaalt dan ieder jaar €10,- lidmaatschapscontributie, die wij investeren in duurzame projecten in Groningen. U ontvangt daarnaast maandelijks onze nieuwsbrief.

Als energieklant of als deelnemer van één van onze projecten bent u automatisch en kosteloos lid, gedurende de looptijd van het project. Wanneer u een energieadvies van ons hebt ontvangen, bent u automatisch en kosteloos lid voor één jaar. U hoeft zich dan niet nog eens aan te melden via dit formulier.

Word lid

Fill out my online form.

Onze partners

Wij werken samen met verschillende partners. Zij delen onze visie op het streven naar een duurzaam Groningen.