Zonnepark Vierverlaten

Groningen e.o.

Zonnepark Vierverlaten

Samen met de Gemeente Groningen (de GreSCo) en ENGIE hebben wij een zonnepark op een braakliggend bedrijfsterrein bij Hoogkerk gebouwd. De 7.777 zonnepanelen in dit zonnepark zijn vóór en dóór burgers en bedrijven uit Groningen. Maar ook als u niet in de Stad woont kunt u meedoen. Want wij vinden dat iedereen zijn eigen, groene stroom op kan wekken.

Ik wil één of meerdere zonnepanelen kopen

Start Zomerronde

In juni 2017 is het zonnepark opgeleverd en geopend. Op 1 juli werden de eerste zonnepanelen overgedragen aan deelnemende burgers en bedrijven. Maar er is plaats voor meer deelnemers. Daarom starten we nu met een nieuwe ronde. In deze Herfstronde (die loopt tot en met 31 december 2017) verkopen we 777 zonnepanelen via crowdfunding.


Samen hebben we Grunneger Power

Wanneer u meedoet met Zonnepark Vierverlaten, vormt u – met allerlei andere burgers en bedrijven – een belangrijke energiebron. We maken samen 100% groene energie en dragen bij aan een schoner milieu. De opbrengsten stromen niet weg, maar het blijft het geld in onze buurt. Wilt u een verschil maken? Word dan een producent van uw eigen zonnestroom. Samen hebben we Grunneger Power!


Wie kan er meedoen?

Iedereen die lokale, groene energie belangrijk vindt en zelf wil opwekken kan deelnemen. U doet al mee vanaf één zonnepaneel. Heeft u geen geschikt dak voor zonnepanelen? Woont u in een huurhuis? Wilt u investeren in extra zonnestroom, naast de panelen die u al op uw dak heeft liggen? Of wilt u gewoon geen gedoe van een installatie en onderhoud? Dan is dit uw kans om tóch zelf (extra) stroom te produceren.

Wanneer u energieklant bent (of wordt) van Grunneger Power, dan wordt de door u opgewekte stroom ook aan u geleverd. U ontvangt uw eigen groene stroom uit het zonnepark. (?)


Deel dit project

Voor een groter succes kunt u dit project delen op Twitter of Facebook, laat zien dat u betrokken bent!

Delen met:

De belangrijkste cijfers per paneel:

Eenmalige inleg: €350,-
Opbrengst per jaar: 230 kWh = €29,-
Totale opbrengst na 15 jaar: €435,-

Rente op inleg: 3% (?)
CO2-besparing: 100 kg per jaar


Meedoen?

Klikt u dan op de ‘ik doe mee‘-knop hieronder. U wordt automatisch doorgelinkt naar de website van onze crowdfundpartner Greencrowd. Als deelnemer van Zonnepark Vierverlaten bent u één van de crowdfunders die eigenaar wordt van het zonnepark. Stichting Greencrowd staat onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Het zonnepark is door Greencrowd getoetst als een betrouwbaar product voor crowdfunding.

Op de website van Greencrowd kunt u een persoonlijk profiel aanmaken. U reserveert een door u aangegeven aantal zonnepanelen. Na het sluiten van het project – op 31 december 2017– ontvangt u een mail met iDeal link om te betalen. Op 1 januari 2019 ontvangt u van ons de eerste uitbetaling van de opbrengsten van de stroom.

Voor meer informatie wijzen we u door naar het Informatiememorandum.