Hybride warmtepompen

In het huis van Harrie en 24 andere Groningers plaatsten wij hybride warmtepompen, tegen een gereduceerde prijs. Vanaf dat moment besparen deze huishoudens gas! Het effect van de warmtepomp op het gasverbruik werd twee jaar lang gemonitord. Met alle deelnemers onderzochten we hoe het gebruik van de warmtepomp ervaren wordt. Zo ontdekten we samen hoe prestaties van warmtepompen verbeterd kunnen worden, en meer gas wordt bespaard.


Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt opgeslagen in jouw HR-ketel. Koud leidingwater dat normaal naar de CV-ketel loopt, wordt door de warmtepomp opgewarmd met elektriciteit. Het water wordt verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 35-45 graden Celsius. Omdat het water is voorverwarmd, hoeft de CV-ketel minder gas te gebruiken. De woning wordt warmer, terwijl er minder gas wordt gebruikt. Hoe mooi is dat? In dit filmpje van het Dagblad van het Noorden zie je hoe dat werkt.

Kennis en ervaringen uitwisselen

Over relatief nieuwe, technische innovaties, zoals een warmtepomp, is veel informatie beschikbaar. Soms zo veel, dat niet duidelijk is wat juiste of onafhankelijke informatie is. Grunneger Power vindt het belangrijk om kennis op te bouwen aan de hand van de ervaringen van gebruikers; gebruikers zoals jij. Daarom faciliteren wij het, om samen met andere Groningers periodiek kennis te delen. Eens is het jaar komen we bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Hiervoor nodigen we ook een expert uit. Heb je interesse? Word dan gratis lid en meld je aan.
Meld je aan als gebruiker van een (hybride) warmtepompAlleen voor leden van Grunneger Power
Image

050Hybride is mede een succes dankzij:
ImageImageImageImageImageImageImage