24 January 2019

Groningers lopen warm voor workshop ‘Werken met warmtebeeldcamera’

Op 14 en 23 januari bewees Groningen dat er genoeg groene voornemens zijn voor het nieuwe jaar. Op verzoek van de Duurzaamheidscommissie van de Reitdiepwijk werd de workshop georganiseerd, en opengesteld voor alle Groningers. Met ruim 90 man opkomst voor de eerste workshop ‘Leren omgaan met een warmtebeeldcamera’ is het duidelijk dat mensen ook zelf (verder) aan de slag willen met de verduurzaming van hun huis en buurt. De workshop was zo’n succes, dat er op 4 en 11 maart wederom workshops worden georganiseerd.
Basiskennis
Deelnemers vergroten hun kennis door de korte uitleg van GP-energieadviseur en besparingsexpert Richard, over het werken met een warmtebeeldcamera, en het interpreteren met de beelden. Met zo’n handige camera – de kleine versies kun je zo in je telefoon klikken – kun je zien waar in huis de warmte weglekt en je dus de isolatie zou kunnen verbeteren. Zo kun je heel gericht en effectief besparen op energieverbruik. Na de introductie gingen de deelnemers in groepjes op pad om de camera’s zelf te bedienen.
Gemotiveerd
Een vaak gehoorde motivatie om te leren omgaan met de camera is om de hoge gaskosten in huis omlaag te brengen. Ook de verhoogde gasrekening van dit jaar geeft daar een extra impuls aan. Een deelnemer vertelt: “Wij hebben een jaren ‘30 woning, en daarmee behoorlijk forse stookkosten. We hebben al HR++ glas geplaatst en wat aan extra isolatie gedaan, maar het kan zijn dat vooral de vloer geïsoleerd moet worden.”. Met de kennis die hij heeft opgedaan bij de workshop geeft de deelnemer aan dat hij zelf met een warmtecamera zijn woning onder de loep kan gaan nemen. “Ik ga binnenkort een warmtebeeldcamera een dagje lenen en de huizen van mij en mijn buren doorlichten”.  
Voor de foto’s van de afgelopen workshops, check Facebook.
Wil jij ook leren werken met een warmtebeeldcamera? Dan heb je in maart weer de kans om aan de laatste workshops van het seizoen mee te doen! Schrijf je hiervoor in op deze pagina. Leden van Grunneger Power (zoals onze energieklanten) kunnen de warmtecamera gratis lenen. Neem even contact op als je daar geïnteresseerd in bent!


Share this Post