16 March 2018

Aanmeldingen voor zonnedak op Noorderstation lopen als een trein

In december vertelden we dat ProRail (knipperend) groen licht heeft gegeven voor de realisatie van een collectieve zonne-installatie op de overkapping van station Groningen Noord. Dat betekent dat ProRail, de Groenste Buurt en Grunneger Power officieel gaan samenwerken om het gezamenlijke zonnedak tot een succes te maken. Omwonenden kunnen deelnemen in de minimaal 275 tot maximaal 450 te installeren panelen. Het uiteindelijke aantal hangt af van de wijze van plaatsing en welk deel ervan ProRail reserveert voor de eigen stroomvoorziening.

Naar aanleiding van dit bericht kwamen er reacties binnen van meer dan 30 bewoners uit voornamelijk de Noorderplantsoenbuurt. Maar ook uit Selwerd, de Schilderswijk en de binnenstad meldden zich als geïnteresseerden aan. En nog steeds blijven er aanmeldingen binnenkomen! Harry van Ommen, voorzitter van de Groenste Buurt-coöperatie reageerde blij verrast, toen hij dit aantal hoorde: “Mooi dat het storm loopt met de zonnepanelen op het Noorderstation! Het laat zien dat we als buurt echt werk willen maken van verduurzamen!”

Ben je ook geïnteresseerd, maar heb je je nog niet aangemeld? Meld je dan hieronder aan voor onze e-maillijst. We sturen je een bericht wanneer de eerste informatiebijeenkomst plaatsvindt. Eerst meer weten? Bekijk hier meer informatie over het gezamenlijke zonnedak.

Ik heb interesse in de Postcoderoos op het Noorderstation

Share this Post