Image

Beijum

Omringd door het Groningse groen van Kardinge en de Ommelanden, en met diverse pluktuinen is de stadswijk Beijum ook zéker een groene wijk te noemen. Buurtbewoners organiseren samen van alles, en ook verduurzaming is inmiddels als gezamenlijke uitdaging opgepakt. Natuurlijk om een gezonde omgeving met elkaar te behouden, maar ook om te zien hoe bewoners met een kleine portemonnee juist kunnen profiteren van de energietransitie. Immers; verduurzaming, daar ben je Beij-um!


Het initiatief

Het initiatief Energieteam De Werkbeij kent inmiddels 6 actieve leden: Idso, Jannes, Ariën, Kasia, Ruerd en Tim. Samen houden zij zich bezig met de verduurzaming en energietransitie van de wijk. Onze Marie ondersteunt hen hierin. Zo heeft het Energieteam een mooi programma opgesteld waarin ze verschillende thema’s op de kaart willen zetten, zoals energiebesparing en inkoopacties. Ook gaat de werkgroep een onderzoek doen naar wat er speelt op gebied van energie bij hun mede-Beijumers. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat verduurzaming voor én door bewoners van Beijum gebeurt. Samen werken aan energie en duurzaamheid verbindt!

Verduurzamen met je VvE

Als je in Beijum woont, en lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Energiecoach iets voor jou! Onze Energiecoach helpt bij het opstellen van een plan voor het verduurzamen van jullie VvE; goed onderbouwd en stap voor stap. Zo zorgen jullie ervoor dat je goed bent voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle activiteiten en je aansluiten bij het initiatief?

Zonnepanelen met Nijestee

Woon je in een woning van woningcorporatie? Samen met Nijestee werken wij aan meer zonnepanelen op de daken van huurwoningen. Wil je ook zonnepanelen? Geef dit dan aan bij zonnepanelen@nijestee.nl. Als jouw dak geschikt is, helpen Nijestee en Grunneger Power je verder! Huur je niet bij Nijestee? Laat je eigen woningcorporatie dan weten dat je ook zonnepanelen op je dak wilt.

Wijk-Energiecoaches in Beijum

Geld besparen door minder aan energie uit te geven? Een wijk-energiecoach helpt! Yvonne, Priscilla, Hans, Baukje en Fred gaan Beijum door om ervoor te zorgen dat iedereen persoonlijk advies krijgt over verduurzamen. Gratis! De energiecoaches zijn bewoners uit Beijum, die hier een speciale training voor hebben gevolgd; iemand die Beijum kent en jou deskundig adviseert. Tijdens een kort huisbezoek adviseert de wijk-energiecoach over kleine energiemaatregelen die ervoor zorgen dat er energie (en dus ook geld) wordt bespaard. Je krijgt na het bezoek een energiebespaartas met producten t.w.v. €50,-.

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om je dorp, straat of wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we gaan van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurt,- straat-, of dorpsgenoten. De begeleiding hierin doet Grunneger Power. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Omdat Grunneger Power een burgerbeweging is, weet je dat je begeleiding hebt die onafhankelijk is, en altijd staat voor jou. Er zijn dus nooit commerciële of politieke belangen in onze samenwerking. Meld je direct aan bij Energieteam De Werkbeij, als je ook wilt profiteren van de verduurzamingsacties in jouw wijk!


De begeleiding van de Beijum is mede mogelijk door Energieloket Groningen

ImageImage