De Wijert

De Zuid-Groningse wijk “De Wijert” bestaat uit een superdiverse groep bewoners. En dat geldt ook voor de woningen. Deels zijn dit stapelwoningen, waardoor je al snel te maken krijgt met een Vereniging van Eigenaren of woningbouwvereniging. Hoe werkt verduurzamen dan? En, hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat bewoners van De Wijert meebeslissen en profiteren in deze verduurzamingsslag? Gelukkig ligt er in De Wijert een sterk fundament wat betreft betrokken bewoners, waardoor een mooiere wijk door en voor Groningers mogelijk wordt!

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

In De Wijert gaan we samen met wijkbewoners en Wijkdeal de Wijert onderzoeken hoe we de wijk ‘aardgasvrij-klaar’ kunnen maken: zo wordt er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar een warmtenet. Ook kijken we samen naar waar we energie kunnen besparen en hoe we de wijk het liefste voor ons zien. En GP is er bij om te faciliteren, organiseren en kennis te delen. Met als uitgangspunt dat een wijkenergieaanpak er is door en voor de wijkbewoners. Immers: jouw huis, jouw thuis. Wil jij je aansluiten bij de club actieve bewoners in De Wijert die zich willen inzetten voor een groenere wijk? Vul dit formulier in!

Samen met Wijkdeal De Wijert

“Wijkdeal De Wijert” is een samenwerking tussen bewoners, ondernemers, scholen, woningcorporaties, de gemeente en andere organisaties. Samen zorgen we ervoor dat iedereen tot zijn recht komt en op een gelijkwaardige manier kan deelnemen aan de samenleving. Ook duurzaamheid is één van de thema’s waaraan wordt gewerkt binnen Wijkdeal de Wijert. Samen met alle betrokkenen maken we wonen in De Wijert duurzaam en betaalbaar.

Image

We komen naar je toe!

Op woensdagmiddag 3 februari staan we met onze soepkar in het Hendrik de Vriesplantsoen, ja, daar tegenover de Albert Heijn aan de Van Lenneplaan! Graag gaan we  met  je in gesprek over energie en energiebesparing! Ook hebben we een voucher of een tas voor je klaarliggen, vol met energiebesparende middelen én natuurlijk informatie over de energiecoaches die gratis en onafhankelijk bij jou thuis advies kunnen komen geven! Kom je langs? 

Beter isoleren

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe kun je hier als bewoner nog meer van profiteren? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen.