De Wijert

De Zuid-Groningse wijk “De Wijert” bestaat uit een superdiverse groep bewoners. En dat geldt ook voor de woningen. Deels zijn dit stapelwoningen, waardoor je al snel te maken krijgt met een Vereniging van Eigenaren of woningbouwvereniging. Hoe werkt verduurzamen dan? En, hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat bewoners van De Wijert meebeslissen en profiteren in deze verduurzamingsslag? Gelukkig ligt er in De Wijert een sterk fundament wat betreft betrokken bewoners, waardoor een mooiere wijk door en voor Groningers mogelijk wordt!

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

De Wijert is door de Gemeente als voorbeeldwijk gekroond in de zogeheten “wijkenergieaanpak”. En GP is er bij, om te faciliteren, organiseren en kennis te delen. Met als uitgangspunt dat een wijkenergieaanpak er is door en voor de wijkbewoners. Immers: jouw huis, jouw thuis.

Een groep bewoners is actief binnen het Wijkdealcafé. Hier zijn ze bezig met vijf thema’s, waaronder Bouw & Duurzaamheid. Hierbinnen gaan we aan de slag gaan met energiebesparing. 

Wil jij je aansluiten bij de club actieve bewoners in De Wijert die zich willen inzetten voor een groenere wijk? Vul dit formulier in!

Verduurzamen met je VvE

Als je in de Wijert woont, en lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Energiecoach iets voor jou! Onze Energiecoach helpt bij het opstellen van een plan voor het verduurzamen van jullie VvE; goed onderbouwd en stap voor stap. Zo zorgen jullie ervoor dat je goed bent voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Zonnepanelen met Nijestee

Woon je in een woning van woningcorporatie Nijestee dan is de kans groot dat je zonnepanelen op je dak hebt of krijgt. Samen met Nijestee werken wij aan meer zonnepanelen op de daken. Wil je ook zonnepanelen? Geef dit dan aan bij zonnepanelen@nijestee.nl en misschien helpen Grunneger Power en Nijestee dat je binnenkort met zonnestroom van je eigen dak hebt.
Huur je niet bij Nijestee? Maak je eigen woningcorporatie dan attent op het feit dat je ook wel zonnestroom van je eigen dak wilt.

Beter isoleren

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe kun je hier als bewoner nog meer van profiteren? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen.