Image

Framaheerd

Omringd door het Groningse groen van Kardinge en de Kikkervijver, met een pluktuin en de buurt-bieb is Beijum-West een gezellige kindvriendelijke wijk, waar vele bewoners het al decennia lang naar het zin hebben. Elkaar helpen staat in Beijum-West centraal. Samen wordt er ook al heel wat georganiseerd; en ook verduurzaming is inmiddels als gezamenlijke uitdaging opgepakt. Natuurlijk om een gezonde omgeving met elkaar te behouden, maar ook om te zien hoe bewoners met een kleine portemonnee juist kunnen profiteren van de energietransitie. Immers; verduurzaming, daar ben je Beij-um!


Het initiatief

Jannes, Harm en Hans zijn drie bewoners van de Framaheerd die een initiatief hebben gevormd: Energiek Framaheerd. Middels een bewonersbijeenkomst hebben ze geïnventariseerd wat er speelt bij hun buren en henzelf op gebied van energie en duurzaamheid. Zo pakken zij tal van acties op om deze groene heerd toekomstbestendig te maken!

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle activiteiten en je aansluiten bij het initiatief?

Zonnepanelen met Nijestee

Woon je in een woning van woningcorporatie? Samen met Nijestee werken wij aan meer zonnepanelen op de daken van huurwoningen. Wil je ook zonnepanelen? Geef dit dan aan bij zonnepanelen@nijestee.nl. Als jouw dak geschikt is, helpen Nijestee en Grunneger Power je verder! Huur je niet bij Nijestee? Laat je eigen woningcorporatie dan weten dat je ook zonnepanelen op je  dak wilt.

Wijk-energiecoach

Thuis verduurzamen in de Framaheerd? Een wijk-energiecoach helpt! Deze helden gaan Beijum door om ervoor te zorgen dat iedereen persoonlijk advies krijgt over verduurzamen. Gratis! De energiecoach is een bewoner uit Beijum, die hier een speciale training voor heeft gevolgd; iemand die Beijum kent en jou deskundig adviseert. Tijdens een kort huisbezoek adviseert de wijk-energiecoach over kleine energiemaatregelen die ervoor zorgen dat er energie (en dus ook geld) wordt bespaard. Je krijgt na het bezoek een energiebespaartas met producten t.w.v. €50,-.

Verduurzamen met je VvE

Als je in Beijum woont, en lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Energiecoach iets voor jou! Onze Energiecoach helpt bij het opstellen van een plan voor het verduurzamen van jullie VvE; goed onderbouwd en stap voor stap. Zo zorgen jullie ervoor dat je goed bent voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om je dorp, straat of wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we gaan van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners in is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurt,- straat-, of dorpsgenoten. De begeleiding hierin doet Grunneger Power. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Omdat Grunneger Power een burgerbeweging is, weet je dat je begeleiding hebt die onafhankelijk is, en altijd staat voor jou. Er zijn dus nooit commerciële of politieke belangen in onze samenwerking. Meld je direct aan bij jouw wijk-initiatief, als je ook wilt profiteren van de verduurzamingsacties in jouw wijk! Is er nog geen wijk-initiatief? Mail ons dan, dan gaan we er samen -en op jouw tempo-mee aan de slag.


De begeleiding van de Framaheerd is mede mogelijk door Energieloket Groningen

ImageImage