Image

Glimmen

Glimmen is het groenste dorp van de gemeente Groningen en ligt 5 km ten zuiden van het dorp Haren en 10 km ten zuiden van de stad Groningen. Met, sinds kort, een zeer actieve energiecoöperatie. “Liever willen wij als inwoners zelf nadenken over hoe we de opbouw van een duurzame, circulaire economie kunnen ondersteunen en willen daarin het voortouw nemen. “ Dát is Duurzaam Glimmen; actief, eigenwijs, zuinig op het prachtige dorp.


Het initiatief

Malko, Karel, Susan en Frits. Deze enthousiaste vier vormen de kern van energiecoöperatie “Duurzaam Glimmen”. De club vergadert tweewekelijks (mét humor!) op de woensdagavond in dorpshuis "de Groenenberg", hoewel momenteel digitaal. Grunneger Power ondersteunt hen in de route naar een duurzaam Glimmen voor én door Glimmenaren. Het is belangrijk dat meer Glimmenaren zich op één of andere manier willen inzetten. Dat kan op allerlei manieren. Ook bijdragen? Mail naar info@duurzaamglimmen.nl.

Zonneweide Glimmen

De aanleg van een coöperatieve zonneweide is het eerste project dat door Duurzaam Glimmen is opgezet. Dit project heeft een eigen bemanning (grotendeels afkomstig uit Duurzaam Glimmen) die zich bezighoudt met het voorbereiden en realiseren van de zonneweide aan de Zuidlaarderweg. In deze tijd van coronamaatregelen gaan de voorbereidingen voor de realisatie van de zonneweide gewoon door.

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle activiteiten en je aansluiten bij het initiatief?

Wijk-energiecoaches in Glimmen

Duurzaam Glimmen zet zich in om dorpsbewoners te helpen in het nemen van isolatiemaatregelen. Over het onderwerp is afgelopen januari een eerste dorpsbijeenkomst gehouden, en krijgt binnenkort vervolg. Ook zijn er tal van activiteiten rondom Biodiversiteit in Glimmen. Ten slotte is er een onderzoek gaande in samenwerking met de Universiteit van Groningen, naar de mogelijkheid van groengas-productie door het dorp.

Warmtebeeldcamera

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om je dorp, straat of wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we gaan van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners in is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurt,- straat-, of dorpsgenoten. De begeleiding hierin doet Grunneger Power. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Omdat Grunneger Power een burgerbeweging is, weet je dat je begeleiding hebt die onafhankelijk is, en altijd staat voor jou. Er zijn dus nooit commerciële of politieke belangen in onze samenwerking. Meld je direct aan bij jouw wijk-initiatief, als je ook wilt profiteren van de verduurzamingsacties in jouw wijk! Is er nog geen wijk-initiatief? Mail ons dan, dan gaan we er samen -en op jouw tempo-mee aan de slag.