Image

Helpman

De oudst bekende naam voor dit oude dorp, luidt Heltman. Inmiddels is Helpman een wijk van Stad en is nog steeds zo populair als drie eeuwen geleden. Helpman staat vol met karakteristieke gebouwen zoals het Rooms Katholieke Ziekenhuis, het Helperbad en de naoorlogse San Salvatorkerk. Dit groene volksbuurtje met grote buitenplaatsen heeft prachtige jaren 20 en jaren 30 woningen, gewild onder studenten, starters en senioren. Cafe de Singelier, de gezellige bruine buurtkroeg, is daar ongetwijfeld een van de redenen van. Ook heeft de wijk een levendig centrum met veel lokale, creatieve ondernemers. Er zijn veel goede restaurants en ontelbare delicatessenzaken.


Het initiatief

Het wijkinitiatief Duurzaam Helpman heeft als motto; samen verduurzamen is leuker dan alleen. In Helpman staan prachtige huizen die helaas niet zo energiezuinig zijn. Het initiatief wil dit veranderen en de bewoners helpen beter te isoleren. En ze willen Helpman groener maken, door bomen uit te delen, openbare (speel)ruimtes te herinrichten en meer groene daken op garages te realiseren. Samen op weg naar een mooie buurt met prachtige duurzame huizen en veel groen. Met behulp van Grunneger Power zoekt Duurzaam Helpman naar een nieuwe energiecoach die hierbij kan helpen. Het initiatief organiseert ook waardevolle en leerzame bijeenkomsten en zorgt ervoor dat alle Helpenaren de juiste en leukste tips en tricks krijgen op hun weg naar duurzaam leefgenot.

Heb je een vraag of wil je Duurzaam Helpman meehelpen? Zoek contact via duurzaamhelpman@wijkhelpman.nl

Word wijk-energiecoach

Steeds meer mensen gaan aan de slag met het verduurzamen van hun woning. De grote vraag is: hoe maak je je huis duurzaam en groen? Vanuit Grunneger Power helpen we Groningers om deze vraag te beantwoorden: vrijwillige energiecoaches adviseren thuis, aan de keukentafel, over mogelijkheden voor energiebesparing en eventueel -opwek. De vraag naar goede, onafhankelijke adviezen neemt toe! Daarom zijn we op zoek naar nieuwe wijk-energiecoaches. 

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle activiteiten en je aansluiten bij het initiatief?

Warmtebeeldcamera

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

Duurzaam Helpman organiseert ook warmte wandelingen door de wijk. Zo word je samen wegwijs in het hanteren van de camera. Dit zijn ook de momenten dat je wijk-energiecoaches kan ontmoeten en eventueel een afspraak kan maken voor hulp bij het maken van een scan van jouw eigen huis. Kijk voor actuele data op de workshop-pagina

Verduurzamen met je VvE

Als je in Helpman woont, en lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Energiecoach iets voor jou! Onze Energiecoach helpt bij het opstellen van een plan voor het verduurzamen van jullie VvE; goed onderbouwd en stap voor stap. Zo zorgen jullie ervoor dat je goed bent voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om je dorp, straat of wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we gaan van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners in is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurt,- straat-, of dorpsgenoten. De begeleiding hierin doet Grunneger Power. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Omdat Grunneger Power een burgerbeweging is, weet je dat je begeleiding hebt die onafhankelijk is, en altijd staat voor jou. Er zijn dus nooit commerciële of politieke belangen in onze samenwerking. Meld je direct aan bij jouw wijk-initiatief, als je ook wilt profiteren van de verduurzamingsacties in jouw wijk! Is er nog geen wijk-initiatief? Mail ons dan, dan gaan we er samen -en op jouw tempo-mee aan de slag.