Image

Herewegbuurt

De Herewegbuurt is een kleine, rustige wijk vlakbij het centrum van Groningen. Veel bewoners vertoeven hier al meer dan 40 jaar; en er is ook een generatie nieuwe bewoners die is komen levensgenieten in deze wijk vol karakter. In deze wijk is er geen eenduidige manier om te verduurzamen; de regio is aangemerkt als "hybride" wijk. Dat betekent dat er verschillende routes zijn richting het energieneutraal maken van de huizen. Wat dat betekent voor jou, dat kom je te weten via het duurzame wijkinitiatief.


Het initiatief

Daar tussen de Hereweg, Verlengde Willemstraat en de Waterloolaan zijn Anja, Dorti, Jack en Michiel bezig met het vergroenen en verduurzamen van de Herewegbuurt. Het liefst helpen ze alle bewoners om de charmante wijk toekomstbestendig te maken. Dat doen ze door allerlei activiteiten te organiseren om andere wijkbewoners te laten zien wat je thuis allemaal kunt doen om te verduurzamen. Belangrijk element is dat de schoonheid van de oude woningen wordt bewaard. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de betaalbaarheid van de verduurzaming van de woningen. Woon jij in de Herewegbuurt? Sluit je dan aan bij Duurzaam Herepoort!

Wijk-energiecoach

Thuis verduurzamen? Een wijk-energiecoach helpt jou! Deze helden gaan ook de Herewegbuurt door om ervoor te zorgen dat iedereen persoonlijk advies krijgt over verduurzamen. Gratis! Tijdens een kort bezoek bij jou thuis adviseert de wijk-energiecoach jou over kleine energiemaatregelen die ervoor zorgen dat je energie (en dus ook geld) bespaart. Tijdens het bezoek kun je ook vragen stellen over bijvoorbeeld isolatie, je energierekening, en verwarming. Wil je de meer zware maatregelen treffen in je huis? Ook dan helpt jouw wijk-energiecoach jou op weg. Vraag nu een gesprek aan!

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle activiteiten en je aansluiten bij het initiatief?

Verduurzamen met je VvE

Als je in de Herewegbuurt woont, en lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Energiecoach iets voor jou! Onze Energiecoach helpt bij het opstellen van een plan voor het verduurzamen van jullie VvE; goed onderbouwd en stap voor stap. Zo zorgen jullie ervoor dat je goed bent voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Warmtebeeldcamera

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe kun je hier als bewoner nog meer van profiteren? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen.


De begeleiding van de Herewegbuurt is mede mogelijk door Energieloket Groningen

ImageImage