Image

Hoogkerk

Het dorp, of inmiddels stadswijk, hoort inmiddels al tientallen jaren bij Gemeente Groningen. Toch heeft Hoogkerk nog altijd haar eigen identiteit. Niet alleen te danken aan de zoete walmen die in het najaar opstegen richting Stad; voor welke Stadjer is dit geen nostalgie? De geuren behoren tot het verleden en Hoogkerk is inmiddels vastgegroeid, via de nieuwe wijken Gravenburg en De Buitenhof, aan de Stad. Sociale verbinding is groot in Hoogkerk, maar juist op dit vlak kent het dorp ook de nodige uitdagingen. Er zijn veel betrokken bewoners in Hoogkerk en samen met de vele ruimte die het dorp heeft, vormt dit een prachtige combinatie om Hoogkerk nóg groener en duurzamer te maken.


Het initiatief

Onder de actieve Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) is in 2021 een commissie duurzaamheid en cultuur gevormd. Met maar liefst 12 leden heeft de commissie ambitieuze plannen voor Hoogkerk en omgeving! Zo wil de werkgroep zich bezighouden met zaken rondom energie, voedsel, industrie en biodiversiteit. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het initiatief of wil je meedenken en vooral meedoen met deze club fantastische mensen? Meld je dan vooral aan bij het initiatief!

Verduurzamen met je VvE

Als je in Hoogkerk woont, en lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Energiecoach iets voor jou! Onze Energiecoach helpt bij het opstellen van een plan voor het verduurzamen van jullie VvE; goed onderbouwd en stap voor stap. Zo zorgen jullie ervoor dat je goed bent voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle activiteiten en je aansluiten bij het initiatief?

Wijk-energiecoaches in Hoogkerk

Geld besparen door minder aan energie uit te geven? Een wijk-energiecoach helpt! Ook Hoogkerk kent haar eigen wijkenergiecoaches! Zij gaan Hoogkerk door om ervoor te zorgen dat iedereen persoonlijk advies krijgt over verduurzamen. Gratis! De energiecoaches zijn bewoners uit Hoogkerk, die hier een speciale training voor hebben gevolgd; iemand die Hoogkerk kent en jou deskundig adviseert. Tijdens een kort huisbezoek adviseert de wijk-energiecoach over kleine energiemaatregelen die ervoor zorgen dat er energie (en dus ook geld) wordt bespaard. Je krijgt na het bezoek een energiebespaartas met producten t.w.v. €50,-.

Warmtebeeldcamera

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om je dorp, straat of wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we gaan van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners in is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurt,- straat-, of dorpsgenoten. De begeleiding hierin doet Grunneger Power. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Omdat Grunneger Power een burgerbeweging is, weet je dat je begeleiding hebt die onafhankelijk is, en altijd staat voor jou. Er zijn dus nooit commerciële of politieke belangen in onze samenwerking. Meld je direct aan bij jouw wijk-initiatief, als je ook wilt profiteren van de verduurzamingsacties in jouw wijk! Is er nog geen wijk-initiatief? Mail ons dan, dan gaan we er samen -en op jouw tempo-mee aan de slag.


De begeleiding van de Hoogkerk is mede mogelijk door Energieloket Groningen

ImageImage