Jouw (energie-)initiatief

Heb jij je buren op het straatfeest wel eens gevraagd wie er wil verduurzamen? Of begon laatst een van je vrienden hierover op een verjaardag? Misschien is jouw sportclub aan wat vergroening? Veel mensen willen hun energieverbruik aanpakken, maar alleen komt het er vaak niet van. Samen energie besparen of opwekken is voordeliger, makkelijker, leuker en slimmer. Woon jij in Groningen en wil je ook wat doen? Ja! Neem dan contact met ons op. Collectief verduurzamen

Wil je zonnepanelen of isolatiemaatregelen? Dan is collectief inkopen een optie. Dat scheelt uitzoek-gedoe en geld. Ook kun je samen kijken of een gezamenlijk zonnedak of een buurtwindmolen mogelijk is. En dan? Wat komt er dan? Dan maak je samen een plan en voer je die uit. Grunneger Power kan jullie daarbij helpen.

Woon jij in Groningen en wil je ook wat doen? Ja! Lees hier dan meer over ondersteuning door Grunneger Power.

Wat doet GP?

Het is jullie initiatief, jullie plan. Wij hebben geen gouden (groen) ei voor jullie. We hebben wel een boel expertise, een breed netwerk en een professioneel team dat voor jullie klaarstaat. Als die behoefte er is, maken we jullie wensen samen uitvoerbaar. Dat kan in een gesprek van een uur. Belangrijke vragen die we dan doornemen zijn: wat zouden jullie willen? Hoe kunnen jullie dit bereiken? Wat hebben jullie hiervoor nodig? Wat kunnen jullie zelf? Welke hulp is welkom? Deze gesprekken zijn gratis. Natuurlijk blijven we in een later stadium altijd bereikbaar.

Lees hier meer over onze methodiek...

Wat doe jij?

Jij doet waar je zin in hebt, wat je kunt of wat je wilt leren. Woon je in een huurhuis? Geen mogelijkheid of behoefte aan zonnepanelen op het dak? Het maakt niet uit: we hebben je nodig! Goed in appeltaarten bakken? Of het rekenwonder van de familie? Sommige mensen zijn sterk in details, anderen in communiceren. De een heeft zeeën van tijd, de ander is daarin beperkt. Om te verduurzamen is iedereen nodig! En je zult zien: samenwerken aan een duurzaam initiatief verbindt. 

Zonnepanelen met je VvE

Gezamenlijk een collectief warmtenet realiseren, of gaat jouw wijk voor "all-electric"? Als bewoner kom je voor veel vragen te staan over de inrichting van jouw wijk als het op energie neerkomt. Gelukkig heb je ook veel invloed op de toepassingen die in jouw wijk zullen komen! En, kun je aanspraak maken op de expertise van Grunneger Power en coöperatieve partners om zo samen met Gemeente de wensen uit de wijk om te zetten in een concreet en breed gedragen plan. Meer weten? Check "De Cooperatieve Aanpak".

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!