Korrewegwijk

De West-Indische Buurt, Korrewegwijk-Zuid, Professorenbuurt en Oost-Indische Buurt verzamelen zich in de Korrewegwijk. Van oudsher een wijk voor Stadjer en student, diverser krijg je het niet. En dat geldt ook voor de bebouwing: de typische Amsterdamse School bebouwing rondom het Bernoulliplein wisselt af met nieuwbouw en jaren ‘30-woningen, sociale huurwoningen met enorme herenhuizen. Een mooie, schone buurt vinden de bewoners belangrijk. “De Groene Korrewegwijk” doet daar wat aan!

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

Het burgerinitiatief “De Groene Korrewegwijk” zorgt voor concrete projecten en acties om de Korrewegwijk te verduurzamen. De huidige groep bestaat uit enthousiaste wijkbewoners vanuit Wijkoverleg Korrewegwijk, Goeie Buurt en Grunneger Power. Initiatiefnemers Loek, Kris, Daniel, Rob en Annemarie wonen met veel plezier in de Korrewegwijk. Juist die diversiteit in de wijk, dat is wat hen aantrekt. Icoon Loek woont al langer in de wijk dan Annemarie bestaat – en Daniel is een van de eerste actievelingen op het vlak van collectieve verduurzaming. Samen werken aan duurzaamheid verbindt en in de Korrewegwijk is er genoeg te doen! 

Via het emailadres degroenekorrewegwijk@gmail.com is de werkgroep te bereiken. Hier kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Zonnepanelen met Nijestee

Woon je in een woning van woningcorporatie Nijestee dan is de kans groot dat je zonnepanelen op je dak hebt of krijgt. Samen met Nijestee werken wij aan meer zonnepanelen op de daken. Wil je ook zonnepanelen? Geef dit dan aan bij zonnepanelen@nijestee.nl en misschien helpen Grunneger Power en Nijestee dat je binnenkort met zonnestroom van je eigen dak hebt.
Huur je niet bij Nijestee? Maak je eigen woningcorporatie dan attent op het feit dat je ook wel zonnestroom van je eigen dak wilt.

Verduurzamen met je VvE

Als je in de Korrewegwijk woont, en lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Energiecoach iets voor jou! Onze Energiecoach helpt bij het opstellen van een plan voor het verduurzamen van jullie VvE; goed onderbouwd en stap voor stap. Zo zorgen jullie ervoor dat je goed bent voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Warmtebeeldcamera

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

De Groene Korrewegwijk organiseert ook warmtebeeldcamera-workshops, zo word je samen wegwijs in het hanteren van de camera. Kijk voor actuele data op de workshop-pagina.

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe kun je hier als bewoner nog meer van profiteren? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen.