Korrewegwijk

De West-Indische Buurt, Korrewegwijk-Zuid, Professorenbuurt en Oost-Indische Buurt verzamelen zich in de Korrewegwijk. Van oudsher een wijk voor Stadjer en student, diverser krijg je het niet. En dat geldt ook voor de bebouwing: de typische Amsterdamse School bebouwing rondom het Bernoulliplein wisselt af met nieuwbouw en jaren ‘30-woningen, sociale huurwoningen met enorme herenhuizen. Een mooie, schone buurt vinden de bewoners belangrijk. “De Groene Korrewegwijk” doet daar wat aan!

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

Het burgerinitiatief “De Groene Korrewegwijk” zorgt voor concrete projecten en acties om de Korrewegwijk te verduurzamen. De huidige groep bestaat uit enthousiaste wijkbewoners vanuit Wijkoverleg Korrewegwijk, Goeie Buurt en Grunneger Power. Initiatiefnemers Loek, Kris, Daniel, Rob en Annemarie wonen met veel plezier in de Korrewegwijk. Juist die diversiteit in de wijk, dat is wat hen aantrekt. Icoon Loek woont al langer in de wijk dan Annemarie bestaat – en Daniel is een van de eerste actievelingen op het vlak van collectieve verduurzaming. Samen werken aan duurzaamheid verbindt en in de Korrewegwijk is er genoeg te doen! Daarom is De Groene Korrewegwijk op zoek naar wijkgenoten die zich ook willen inzetten voor lokale energiebesparing en -opwek. Heb jij zin om samen met deze enthousiastelingen acties op te zetten waar de hele buurt van kan profiteren? Dat kan gewoon. Meld je aan door contact met ons op te nemen. 

Zonnepanelen met Nijestee

Woon je in een woning van woningcorporatie Nijestee dan is de kans groot dat je zonnepanelen op je dak hebt of krijgt. Samen met Nijestee werken wij aan meer zonnepanelen op de daken. Wil je ook zonnepanelen? Geef dit dan aan bij zonnepanelen@nijestee.nl en misschien helpen Grunneger Power en Nijestee dat je binnenkort met zonnestroom van je eigen dak hebt.
Huur je niet bij Nijestee? Maak je eigen woningcorporatie dan attent op het feit dat je ook wel zonnestroom van je eigen dak wilt.

Zonnepanelen met je VvE

Als je lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Zonnecoach iets voor jou! Jouw VvE wordt begeleid door een Zonnecoach van Grunneger Power, die jouw VvE helpt met alle technische, financiële en juridische vragen.

Warmtebeeldcamera

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Delen met:

Image

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe kun je hier als bewoner nog meer van profiteren? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen.