Image

Korrewegwijk

De West-Indische Buurt, Korrewegwijk-Zuid, Professorenbuurt en Oost-Indische Buurt verzamelen zich in de Korrewegwijk. Van oudsher een wijk voor Stadjer en student, diverser krijg je het niet. En dat geldt ook voor de bebouwing: de typische Amsterdamse School bebouwing rondom het Bernoulliplein wisselt af met nieuwbouw en jaren ‘30-woningen, sociale huurwoningen met enorme herenhuizen. Een mooie, schone buurt vinden de bewoners belangrijk. “De Groene Korrewegwijk” doet daar wat aan!

 

Het initiatief

Het bewonersinitiatief “De Groene Korrewegwijk” zorgt met ondersteuning van Goeie Buurt, het GroenHuis en Grunneger Power voor concrete projecten en acties om de Korrewegwijk te verduurzamen. De huidige groep bestaat uit de enthousiaste initiatiefnemers en wijkbewoners Loek, Daniele, Kris en Svea. Juist die diversiteit in de wijk, dat is wat hen aantrekt. Icoon Loek is inmiddels voor velen een bekend gezicht in de wijk en Daniele is een van de eerste actievelingen op het vlak van collectieve verduurzaming. Samen werken aan duurzaamheid verbindt en in de Korrewegwijk is er genoeg te doen! 

Heb je een vraag of wil je aansluiten bij het initiatief? Neem dan contact op via info@degroenekorrewegwijk.nl

Wijk-energiecoach

Wil je je energierekening omlaag brengen? In de Korrewegwijk helpen de energiecoaches Eelke en Ahmad hierbij. Als inwoner van de wijk kun je – helemaal gratis – een persoonlijk advies aanvragen. Eelke of Ahmad komt langs of geeft op afstand advies (als dat volgens de laatste RIVM-maatregelen nodig is) over waar energie kan worden bespaard in huis. Bij het advies hoort ook een goed gevulde Energietas ter waarde van €50,-, met producten zoals stijlvolle ledlampen, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en tochtstrips. Wil jij dat ook? Het aanvragen van een gratis bezoek kan HIER. Energieloket Groningen is een samenwerking tussen gemeente Groningen en Grunneger Power.

Zonnepanelen met Nijestee

Woon je in een woning van woningcorporatie Nijestee dan is de kans groot dat je zonnepanelen op je dak hebt of krijgt. Samen met Nijestee werken wij aan meer zonnepanelen op de daken. Wil je ook zonnepanelen? Geef dit dan aan bij zonnepanelen@nijestee.nl en misschien helpen Grunneger Power en Nijestee dat je binnenkort met zonnestroom van je eigen dak hebt.
Huur je niet bij Nijestee? Maak je eigen woningcorporatie dan attent op het feit dat je ook wel zonnestroom van je eigen dak wilt.

Warmtebeeldcamera

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

De Groene Korrewegwijk organiseert ook warmte wandelingen door de wijk. Zo word je samen wegwijs in het hanteren van de camera. Ook kun je de wijk energiecoaches ontmoeten en eventueel een afspraak maken voor hulp bij het maken van een scan van jouw eigen huis. Kijk voor actuele data op de workshop-pagina

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe kun je hier als bewoner nog meer van profiteren? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen.


De begeleiding van de Korrewegwijk is mede mogelijk door Energieloket Groningen

ImageImage