Maarwold

Maarwold is onderdeel van het mooie Haren, gelegen in een prachtig groene omgeving. Welzijn en wonen staan voorop, met speciale aandacht voor senioren in Zorgcentrum Westerholm. In Maarwold werken de buurtbewoners en Westerholm samen voor een nog groenere, duurzame wijk!

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciƫle derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

Energiek Maarwold is ontstaan uit gesprekken tussen buurtbewoners van Maarwold en Westerholm. Trekkers van de kar zijn Wilbert Hoffstadt, Bert Ludden, Michiel van den Bogaert en Jan Ernst Veenman. Westerholm heeft al een mooie eerste stap in verduurzaming gemaakt: hun nieuwe vleugel is helemaal volgelegd met zonnepanelen. Om de wijk verder helpen belde Wilbert Grunneger Power. Inmiddels is het wijkinitiatief goed getraind en zijn o.a. bijeenkomsten over draagvlak georganiseerd.

Thuis aan de slag

Energiek Maarwold zet zich in om huiseigenaren in de buurt te helpen met isoleren, de opwek van energie en het dempen van energiepieken en -dalen. Hiermee wordt kennis in de buurt uitgewisseld op basis van onafhankelijkheid, helpt en inspireert men elkaar. Nieuwsgierig geworden naar Energiek Maarwold? Tof! Ze zijn te bereiken via energiekmaarwold@xs4all.nl.

Postcoderoos

Samen met Westerholm bekijkt Energiek Maarwold de mogelijkheden tot een postcoderoosproject. Op deze manier kan de buurt investeren en profiteren van een gezamenlijk zonnedak. Voorbeelden van postcoderoosprojecten vind je hier.

Zonnepanelen met je VVE

Woont je in Maarwold en ben je lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan is de VvE Zonnecoach iets voor jou! Jouw VvE wordt begeleid door een Zonnecoach van Grunneger Power, die jouw VvE helpt met alle technische, financiƫle en juridische vragen. Als je VvE bestaat uit 2 of 3 woningen, dan kun je met een groep buren bijvoorbeeld een postcoderoosproject realiseren.

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Meld je daarom direct aan bij jouw wijkinitiatief! Is deze er nog niet? Mail ons dan, dan gaan we ermee aan de slag.