Het initiatief
De Groenste Buurt zet al jaren verschillende acties op touw. Zo regelt zij samen met buurtgenoten het inkopen en installeren van zonnepanelen, het aanleggen van groene daken, boomspiegel- en geveltuintjes en organiseert zij regelmatig duurzame-huizen-routes en informatiemiddagen over duurzame toepassingen. Inmiddels is het initiatief bezig het door hen opgestelde wijkenergieplan uit te werken in concrete acties.
Geveltuintjes
De Groenste Buurt zet zich op allerlei manieren in voor een groenere buurt. Zo ook, voor letterlijk meer groen in de buurt; geveltuintjes! Een geveltuin is een smal strookje grond voor de gevel van een huis. De gemeente verwijdert tegels en zand en levert tuinaarde. De bewoners kiezen de plantjes en onderhouden de tuin. Interesse?
Zonnedak Noorderstation
Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Net als in de Noorderplantsoenbuurt, waar straatgenoten elkaar hielpen om warmtelekken te ontdekken, en dus beter te isoleren. Als je lid bent van GP kun je gratis een een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!
Informatieavonden
Op regelmatige basis organiseert Groenste Buurt informatieavonden over bijvoorbeeld warmtepompen, zonnepanelen en inductiekoken. Omdat Groenste Buurt een cooperatie is, is alle informatie onafhankelijk - het is de uitgelezen kans om van je buren te horen welke tips en trucs er zijn om jouw huis zo duurzaam mogelijk in te richten. Wil je meer weten over de acties en bijeenkomsten van het Groenste Buurt-team? Ga naar de website van de Groenste Buurt of neem contact met ons op.
Deel dit project
Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!
Recente blogs:
Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren
De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Meld je daarom direct aan bij jouw wijkinitiatief! Is deze er nog niet? Mail ons dan, dan gaan we ermee aan de slag.