Image

Oosterpark

Iedere stadjers is stiekem heel trots op de Oosterparkwijk. De wijk kent vele verhalen maar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gewilde stadswijk voor jong, oud én gezinnen. De volkswijk heeft twee grote parken, heel veel openbaar groen, beschermde stadsgezichten en in het oog springende architectuur in de bouwstijl Amsterdams School. Oosterpark bestaat uit vijf buurten, en een van de verborgen parels in de Bloemenbuurt is Het Blauwe Dorp. Dit tuindorp is het oudste deel van Oosterpark en heeft de status van monument. Een hoop geschiedenis in Oosterpark en, dankzij haar daadkrachtige bewoners, ook een duurzame toekomst.


Het initiatief

Duurzaam Oosterpark is een professioneel buurtinitiatief bestaande uit Ellen Beck en Miranda Dontje. Groener denken en doen is hun motto. Ze willen bewoners betrekken in de toekomst van de wijk door projecten te organiseren die iets positiefs vertellen. Begin 2019 zijn ze begonnen met een opruimactie, genaamd Hier begint de Zee. Ze doen dit niet alleen maar samen met de buurt (bewoners, wijkorganisaties en gemeente). De ambitie is om uit te breiden met biodiversiteit, circulair werken, stadsnatuur en sociale cohesie. Heb je een vraag of wil je Duurzaam Oosterpark meehelpen? Laat het ons weten dan brengen we je in contact.

Verduurzamen met je VvE

Als je in Oosterpark woont, en lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Energiecoach iets voor jou! Onze Energiecoach helpt bij het opstellen van een plan voor het verduurzamen van jullie VvE; goed onderbouwd en stap voor stap. Zo zorgen jullie ervoor dat je goed bent voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle activiteiten en je aansluiten bij het initiatief?

Wijk-energiecoaches in Oosterpark

Wil je je energierekening omlaag brengen? In de Oosterparkwijk helpt energiecoach Som daarbij. Als inwoner van de wijk kun je – helemaal gratis – een persoonlijk advies aanvragen. Som komt langs of geeft op afstand advies (als dat volgens de laatste RIVM-maatregelen nodig is) over waar energie kan worden bespaard in huis. Bij het advies hoort ook een goed gevulde Energietas ter waarde van €50,-, met producten zoals stijlvolle ledlampen, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en tochtstrips. Wil jij dat ook? Het aanvragen van een gratis bezoek kan HIER. Energieloket Groningen is een samenwerking tussen gemeente Groningen en Grunneger Power.

Warmtebeeldcamera

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om je dorp, straat of wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we gaan van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners in is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurt,- straat-, of dorpsgenoten. De begeleiding hierin doet Grunneger Power. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Omdat Grunneger Power een burgerbeweging is, weet je dat je begeleiding hebt die onafhankelijk is, en altijd staat voor jou. Er zijn dus nooit commerciële of politieke belangen in onze samenwerking. Meld je direct aan bij jouw wijk-initiatief, als je ook wilt profiteren van de verduurzamingsacties in jouw wijk! Is er nog geen wijk-initiatief? Mail ons dan, dan gaan we er samen -en op jouw tempo-mee aan de slag.


De begeleiding van de Oosterpark is mede mogelijk door Energieloket Groningen

ImageImage