Oosterpoort

De Oosterpoortwijk is natuurlijk bekend door het cultuurcentrum de Oosterpoort. Daarnaast is het de oudste wijk van Groningen! Dit is te zien in de vooroorlogse arbeidershuisjes en schipperswoningen samen met nieuwbouw uit de jaren ´80. In combinatie met veel knusse kroegjes en eetgelegenheden maakt dit de buurt een zeer geliefde en gezellige wijk. Samen zetten buurtbewoners zich in om deze mooie wijk te verduurzamen.

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

Be van der Heide is bewoner van de Oosterpoortwijk, actief GP-er en zet zich in als energiecoach in de wijk. Be enthousiasmeert zijn buurtbewoners zoveel mogelijk om te verduurzamen, en initieert meerdere workshops. Zo organiseert Be het inloopspreekuur, en warmtecameraworkshops. Ook onderhoud hij de contacten met de buurt.

Zonnepanelen met Nijestee

Woon je in een woning van woningcorporatie? Samen met Nijestee werken wij aan meer zonnepanelen op de daken van huurwoningen. Wil je ook zonnepanelen? Geef dit dan aan bij zonnepanelen@nijestee.nl. Als jouw dak geschikt is, helpen Nijestee en Grunneger Power je verder! Huur je niet bij Nijestee? Laat je eigen woningcorporatie dan weten dat je ook zonnepanelen op je  dak wilt.

Inloopspreekuur

Er is twee keer per maand een Inloopspreekuur Duurzaamheid Oosterpoort, waar iedereen onder het genot van een kop koffie in Poortershoes al zijn vragen kwijt kan! Meer informatie is te vinden op de website van 3PO.

Zonnepanelen met je VVE

Als je in De Oosterpoort woont, en lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Zonnecoach iets voor jou! Jouw VvE wordt begeleid door een Zonnecoach van Grunneger Power, die jouw VvE helpt met alle technische, financiële en juridische vragen. Als je VvE bestaat uit 2 of 3 woningen, dan kun je met een groep buren bijvoorbeeld een postcoderoosproject realiseren.

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Meld je daarom direct aan bij jouw wijkinitiatief! Is deze er nog niet? Mail ons dan, dan gaan we ermee aan de slag.