Reitdiep

Met haar eigen prachtige haven én popfestival is het duidelijk dat woongeluk in de Reitdiepwijk in Groningen voorop staat. En daar hoort verduurzaming bij! De zeer goed georganiseerde buurt kent zelfs haar eigen duurzaamheidscommissie, als onderdeel van de wijkvereniging. Deze duurzaamheidscommissie heeft de ambitie om de Reitdiepwijk de duurzaamste wijk van Groningen te maken!

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

Jaren terug startte het initiatief door 4 powervrouwen: Thanh Punt, Dieuwke Visser, Nel Leertouwer en Marlie Wabeke. Inmiddels versterkt door de dappere Menno Kloosterman, Chris Hartsema en Raymond Dagelet. Als een van Gronings nieuwste wijken zijn er genoeg uitdagingen en mogelijkheden in Reitdiep waar alle inwoners van kunnen profiteren. En daar maakt deze actieve groep zich hard voor! Uiteraard is de commissie altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Neem contact met ons op voor meer informatie, of stuur een berichtje naar de wijkvereniging Reitdiep.

Duurzaamheids-spreekuur

Meer weten over de mogelijkheden voor verduurzaming bij jou thuis? Behoefte aan informatie die onafhankelijk is? Wekelijks op woensdag (19:3021:30, Wijklokaal Reitdiepwijk) organiseert de commissie een spreekuur over duurzaamheid. De commissieleden helpen jou dan met al je vragen, je input en ideeën rondom verduurzaming van je huis, buurt en wijk.

Informatiebijeenkomsten

Op regelmatige basis worden er in de wijk informatiebijeenkomsten gehouden. Op deze manier worden er individuele en collectieve acties uitgezet om van het Reitdiep een aardgasvrije wijk te maken.

Autodelen

Eén van de concrete acties in Reitdiep is de deelauto van Thanh. Via Snappcar en Mywheels wordt de auto beschikbaar  gesteld aan bewoners van de wijk.

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Meld je daarom direct aan bij jouw wijkinitiatief! Is deze er nog niet? Mail ons dan, dan gaan we ermee aan de slag.