Rivierenbuurt

De Rivierenbuurt bestaat uit woningen die in de jaren ’30 zijn gebouwd. Dit zijn mooie woningen, energiezuinig zijn ze helaas niet. Veel woningen zijn portiekwoningen, waardoor je al snel te maken krijgt met een Vereniging van Eigenaren. Hoe werkt verduurzamen dan? En, de wijk is met het veranderende stationsgebied ook in beweging! Hoe kan hierop worden geanticipeerd? Oftewel; genoeg uitdagingen, die je collectief kunt aangaan om jouw Rivierenbuurt nog mooier te maken.

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

GP’er Henk Harmsma heeft medio 2017 aan de bel getrokken om een burgerinitiatief rondom verduurzaming in zijn geliefde buurt te starten. Want, de wijkvereniging Rivierenbuurt waar Henk actief in is, is daarom actief op zoek naar buurtbewoners die zich willen inzetten voor een duurzame wijk. Een eerste, zeer succesvolle, bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden. Meer weten over de resultaten van deze bijeenkomst? Neem dan even contact met ons op.

Werkgroep huurders

Woon je in een (sociale) huurwoning en wil je die verduurzamen? Dan is het duurzaamheidsinitiatief Rivierenbuurt op zoek naar jou. Meerdere huurders zijn actief gestart om eisen en wensen te gaan inventariseren, om dit vervolgens aan te bieden aan de woningbouwcorporatie.

Zonnepanelen met Nijestee

Woon je in een woning van woningcorporatie? Samen met Nijestee werken wij aan meer zonnepanelen op de daken van huurwoningen. Wil je ook zonnepanelen? Geef dit dan aan bij zonnepanelen@nijestee.nl. Als jouw dak geschikt is, helpen Nijestee en Grunneger Power je verder!

Huur je niet bij Nijestee? Laat je eigen woningcorporatie dan weten dat je ook zonnepanelen op je  dak wilt.

Werkgroep gezamenlijke inkoop

Om financieel voordeel te behalen, en buurtgenoten te motiveren ook te verduurzamen, is het duurzaamheidsinitiatief gestart met het op touwen zetten van gezamenlijke inkoopacties. Heb je wensen, of goede ideeen? Of wil je meeprofiteren? Meld je aan!

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Meld je daarom direct aan bij jouw wijkinitiatief! Is deze er nog niet? Mail ons dan, dan gaan we ermee aan de slag.