Selwerd

Diverser dan de Noord-Groningse wijk “Selwerd” wordt het niet. Er wonen veel oudere, en ook veel nieuwe Groningers. En heel veel daarvan zijn ontzettend betrokken bij datgene wat er in hun wijk gebeurt. De drukste buurtbijeenkomsten zijn die van Selwerd. Wat betreft verduurzaming gebeurt er veel; zo wordt er een warmtenet aangelegd. Maar, er liggen ook veel uitdagingen. Samen met Sunny Selwerd zorgen we ervoor dat bewoners kunnen participeren in al deze vernieuwing en dus ook profiteren!

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

Gemeente Groningen heeft besloten dat Selwerd een voorbeeldwijk is in de zogeheten “wijkenergieaanpak”. Om hier meer handen en voeten aan te geven zijn Groningen Woont Slim  en Grunneger Power gevraagd te helpen. De rol van Grunneger Power hierin is het versterken van de participatie van bewoners in Selwerd, in samenwerking met Sunny Selwerd. Zo zorgen we ervoor dat verduurzaming door en voor de wijkbewoners is. Want immers, “jouw huis, jouw thuis”! Meer weten? Neem dan even contact met ons op.

Zonnepanelen met Nijestee

Woon je in een woning van een woningcorporatie? Samen met Nijestee werken wij aan meer zonnepanelen op de daken van huurwoningen. Wil je ook zonnepanelen? Geef dit dan aan bij zonnepanelen@nijestee.nl. Als jouw dak geschikt is, helpen Nijestee en Grunneger Power je verder!

Huur je niet bij Nijestee? Laat je eigen woningcorporatie dan weten dat je ook zonnepanelen op je  dak wilt.

Energiecoaches

Woon je in een sociale huurwoning en wil je weten hoe je kunt besparen op je energierekening? Schakel dan een gratis energiecoach in.

Zonnepanelen met je VvE

Als je lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Zonnecoach iets voor jou! Jouw VvE wordt begeleid door een Zonnecoach van Grunneger Power, die jullie helpt met alle technische, financiële en juridische vragen.

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De oproep om mee te doen met de verduurzaming van Selwerd geldt voor iedereen. Je hoeft niet super-technisch, met pensioen, of altijd bereikbaar te zijn. En natuurlijk zijn ook studenten en huurders meer dan welkom. Verduurzaming is immers van en voor ons allemaal. Pak daarom je kans om, als bewoner van de wijk, een actieve rol te spelen in de vergroening van de buurt! Alle beetjes helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.