Vinkhuizen

Met zowel hoogbouw als het groene Roegebos in de wijk, is het west-Groningse Vinkhuizen een plek van uitersten. Dat geldt ook op sociaal vlak; waar een aantal initiatieven de bewoners samenbrengt en het ons-kent-ons gevoel er sterk is, kent Vinkhuizen ook de nodige uitdagingen. Omdat energie een verbindend thema is, brengen de GP-ers in Vinkhuizen veel positiviteit met zich mee. En, door de aankomende veranderingen is de roep om nog meer actieve bewoners groot! Doe jij al mee?!

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

Hoe maken we verduurzaming voor iedereen in onze wijk mogelijk en prettig? Wij zoeken een actieve club bewoners in Vinkhuizen die zich wil inzetten voor een groenere wijk. Dat kan bijvoorbeeld gaan over bewoners voorzien van energie-advies, plannen maken over een gezamenlijke moestuin of in ‘Buurtwarmte’ meedenken over de plannen voor het warmtenet. Je hoeft niet super-technisch te zijn, met pensioen, perfect Nederlands te spreken, of woningeigenaar te zijn. Wil jij dit? Vul dit formulier in! 

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle activiteiten en je aansluiten bij het initiatief?

Een duurzaam buurtwarmtenet

In Vinkhuizen denken we samen na over een nieuwe manier van het verwarmen van onze woningen. Hoe zorgen we voor warm water en warme voeten, zonder aardgas te gebruiken? Samen maken we plannen voor een lokaal en duurzaam warmtenet. Jij kunt meedenken over het ontwerp in het project ‘Buurtwarmte’. Dat betekent concreet dat je ons kunt laten weten waar op gelet moet worden in de wijk en wat jij belangrijk vindt als we het hebben over een duurzame warmtevoorziening. Zo maken we het warmtenet iets van ons allemaal!

Wijk-energiecoach

Thuis verduurzamen? Een wijk-energiecoach helpt jou! Deze helden gaan ook Vinkhuizen door om ervoor te zorgen dat iedereen persoonlijk advies krijgt over verduurzamen. Gratis! Tijdens een kort bezoek bij jou thuis adviseert de wijk-energiecoach jou over kleine energiemaatregelen die ervoor zorgen dat je energie (en dus ook geld) bespaart. Tijdens het bezoek kun je ook vragen stellen over bijvoorbeeld isolatie, je energierekening, en verwarming. Vraag nu een bezoek aan!

Wijk-energiecoach worden in Vinkhuizen? Check hier de vacature...

Zonnepanelen via Nijestee

Woon je in een woning van woningcorporatie? Samen met Nijestee werken wij aan meer zonnepanelen op de daken van huurwoningen. Wil je ook zonnepanelen? Geef dit dan aan bij zonnepanelen@nijestee.nl. Als jouw dak geschikt is, helpen Nijestee en Grunneger Power je verder! Huur je niet bij Nijestee? Laat je eigen woningcorporatie dan weten dat je ook zonnepanelen op je  dak wilt.

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Meld je daarom direct aan bij jouw wijkinitiatief! Is deze er nog niet? Mail ons dan, dan gaan we ermee aan de slag.


De begeleiding van de Vinkhuizen is mede mogelijk door Energieloket Groningen

ImageImage