Zeeheldenbuurt

Iedere zomer een buurtfeest, veel groen en een buurt waarin de school een prominente plek heeft; everybody loves de Zeeheldenbuurt! Jaren ‘30 woningen en monumentale panden wisselen af met nieuwbouw, de bebouwing is bijna net zo divers als de bewoners. Veel stadjers en studenten ontmoeten elkaar hier dan ook. Het is dan ook niet vreemd dat een van Gronings’ eerste grote duurzame projecten geïnitieerd en uitgevoerd is in deze wijk!

Buurtwarmte Paddepoel

Paddepoel

We weten het inmiddels allemaal, de gaskraan moet dicht. In Paddepoel kijken we daarom met bewoners naar nieuwe manieren van warmtevoorziening. Zo hebben we een schone en collectieve manier van verwarmen ontdekt; een gezamenlijk warmtenet. Daar komt geen gas meer aan te pas. Het buurtwarmtenet komt in handen van de bewoners zelf. Er wordt dus geen winst gemaakt door commerciële derden. Dat betaalt zich uit in voordeel voor de bewoners.


Het initiatief

Als een van de eerste in het noorden van Nederland ging de helden uit de Zeeheldenbuurt aan de slag met gezamenlijke zonnedaken. Het leverde een groot postcoderoos project op waarbij de daken van Alfa-College vol panelen zijn gelegd. Voor én door de buurt!

Heb jij zin om samen met andere Zeehelden acties op te zetten waar de hele buurt van kan profiteren? Dat kan gewoon. Meld je aan door contact met ons op te nemen.

Verduurzamen met je VvE

Als je in de Zeeheldenbuurt woont, en lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is de VvE Energiecoach iets voor jou! Onze Energiecoach helpt bij het opstellen van een plan voor het verduurzamen van jullie VvE; goed onderbouwd en stap voor stap. Zo zorgen jullie ervoor dat je goed bent voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Postcoderoos

Samen met Carola en 46 anders wijkbewoners, hebben wij 350 en 220 zonnepanelen geplaatst op de twee daken van het Alfa-college in de Zeeheldenbuurt. Sinds het najaar van 2016 produceren deze zonnepanelen lokale, groene stroom. De wijkbewoners die zonnepanelen hebben op het dak, ontvangen via hun energierekening een vergoeding voor de door hun opgewekte stroom. Alle zonnepanelen zijn op dit moment in gebruik door de buurt. Meer weten?

Warmtebeeldcamera

Met het beter isoleren helpt Grunneger Power je graag alvast een handje. Als je lid bent kun je gratis een een warmtebeeldcamera lenen, om warmtefoto’s te maken van je huis. Op deze foto’s kun je zien waar warmte weglekt uit je huis, zodat je daarna met isolerende maatregelen aan de slag kunt. Interesse? Neem dan contact op met ons!

Deel dit project

Voor een groter succes kun je dit project delen op Twitter of
Facebook, laat zien dat je betrokken bent!

Meedenken, meebeslissen, meeprofiteren

De ambitie om de wijk te verduurzamen is vanzelfsprekend; we moeten van het gas af en optimaal verduurzamen. Wat betekent dat voor jou als bewoner? Inspraak van bewoners is ontzettend belangrijk; hoe wil jij dat jouw wijk energieneutraal wordt op een manier waar jij als bewoner ook blij van wordt? Hoe profiteer je hier als bewoner nog meer van? Om dit te organiseren is het belangrijk en leuk om je te verenigen met je buurtgenoten. Want, samen kun je veel meer dan alleen. Meld je daarom direct aan bij jouw wijkinitiatief! Is deze er nog niet? Mail ons dan, dan gaan we ermee aan de slag.