Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Groningers, laat je horen’ tijdens energieproject in Oosterpoortwijk en Noorderzon

19 augustus 2019 | 16:00 - 21 augustus 2019 | 21:00

Van 19 t/m 22 augustus 2019 vindt het project ‘Energie van Groningen’ plaats in de Oosterpoortwijk en op het Noorderzon Performing Arts Festival in het Noorderplantsoen. Zestien onderzoekers uit heel Europa onderzoeken samen met Groningers hoe de bewustwording en overdenking is ten opzichte van klimaatverandering. Zij roepen Groningers actief op zich te laten horen. Na afloop van het project kunnen de wijkbewoners hun ideeën in samenwerking met Grunneger Power verder brengen tot concrete acties. Op deze manier kan iedereen invloed uitoefenen en profiteren van de aankomende veranderingen in de Groningse wijken.

Oosterpoort
In de Oosterpoort wordt er vanuit buurtcentrum Poortershoes samengewerkt met de reeds actieve Werkgroep Duurzaamheid. De onderzoekers zullen actief de wijk intrekken om bewoners bij het project te betrekken. Ze onderzoeken welke kennis, ideeën (oplossingen) en vragen de bewoners in de wijk hebben ten aanzien van een zelfvoorzienende Oosterpoort op het gebied van energie. Hun resultaten zullen woensdag 21 augustus van 16:30-18:00 uur gepresenteerd worden in ‘Het Poortershoes’.

Noorderzon
Op het Noorderzon Festival gaan de onderzoekers in een festival-container aan de slag met een zogeheten “estafette-expositie”, waaraan festivalbezoekers uitgenodigd worden bij te dragen. De vraag die hier centraal staat luidt: “In een ideale wereld, hoe ziet een energie-neutraal Groningen er over 50 jaar uit”? De container is geopend op dinsdag 20 augustus van 16:00-21:00 uur, woensdag 21 augustus van 18:00-21:00 uur en donderdag 22 augustus van 16:00-18:30 uur. Hier kan men zich ook opgeven bij Grunneger Power, om mee te denken over de toekomstige inrichting van de wijk.

Nu al iets bijdragen aan Energie van Groningen? Dat kan!
Mail jouw antwoord op de vraag “Hoe kun jij bijdragen aan een energieneutraal Groningen” naar recoms@peergroup.nl. Dit mag van 1 zin tot 1 A4 lang zijn! Graag mailen vóór 19 augustus.

Woon je in de Oosterpoort? Dan kun je een foto maken van een onderwerp dat je doet denken aan energietransitie en/of klimaatverandering in jouw wijk. Schrijf erbij wat je denkt of wat je je afvraagt. Stuur deze foto vervolgens voor 19 augustus naar recoms@peergroup.nl.

‘Energie van Groningen’ is een samenwerking van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en PeerGrouP locatietheatergezelschap Noord-Nederland.


Deel dit evenement

Gegevens

Begin:
19 augustus 2019 | 16:00
Einde:
21 augustus 2019 | 21:00

Locatie

Noorderplantsoen