Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

UITGESTELD – Grunneger Powerful: het eerste inspiratie-evenement voor alle buurtinitiatieven

3 april | 13:00 - 17:00

Je zag ‘m vast al aankomen: vanwege het coronavirus (COVID-19) stellen wij alle georganiseerde bijeenkomsten in Groninger wijken, dorpen of straten tot nader order uit. Zo ook het event “Grunneger Powerful”, dat oorspronkelijk gepland stond op 3 april.

Heel graag treffen we je later in het jaar in goede gezondheid! Ondertussen werken wij hard aan een programma, vol inspirerende workshops en kennissessies. Die gaan over het activeren van wijkbewoners, beleid en organisatievraagstukken en de ontwikkeling van collectieve voorzieningen (zoals wind, warmte en zon).

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op social media, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. De komende tijd zullen we via deze kanalen de verschillende workshops bekend maken. Uiteraard stellen we je ook via deze nieuwsbrief op de hoogte van de nieuwe datum.


Ben jij actief bezig om jouw straat, buurt of wijk te verduurzamen? Wil je inspiratie, ervaringen en geleerde lessen delen met andere initiatieven? Je bent niet de enige! We kijken er naar uit om je te zien op “Grunneger Powerful”; het eerste inspiratie-evenement voor alle buurtinitiatieven in de gemeente Groningen, die zich bezighouden met duurzaamheid.

“Grunneger Powerful”
Tijdens Grunneger Powerful werken we samen aan het definiëren van de uitdagingen die er voor ons liggen, maken we plannen en leren we van elkaar. Dat doen we, door verschillende thema’s in sessies uit te lichten. Denk aan: de nieuwe rol van het Energieloket, geleerde lessen vanuit 050 Buurtwarmte, inspirerende voorbeelden van initiatieven uit Groningen (samen met de Groninger Energiekoepel) en het organiseren van collectieve actie.

Voor wie?
De bijeenkomst is voor initiatieven die al veel ervaring hebben, en ook voor kleine, of nieuwe groepjes Groningers die zien dat je samen meer kunt dan alleen. Door en voor elkaar werken, leren en doen aan een energieneutrale stad in 2035: Grunneger Powerful.

Waarom is dit nodig?
In Groningen gebeurt veel op het gebied van energie. Steeds meer mensen ervaren de noodzaak voor verandering en verduurzaming. Het moet anders, maar waar beginnen we? De eerste stap is vaak het vormen van een collectief. En dan? Welke stappen kun je zetten? Hoe krijg je je wijkgenoten mee? Welke uitdagingen kom je tegen en hoe ga je daarmee om? Een kleine greep uit de vragen die wij dagelijks tegenkomen in ons werk als ondersteuner van wijkinitiatieven in de gemeente Groningen op het gebied van energie en verduurzaming.

Een aantal van jullie heeft uitgesproken ervaringen te willen uitwisselen met andere bewonersinitiatieven. Elkaar versterken door kennis te delen en zo de processen versnellen. En, beter en leuker begrijpen van welke beweging je onderdeel bent. Graag faciliteren wij deze verbinding.

Met dit evenement -de eerste van een reeks- hopen wij te voldoen aan een veelgehoorde vraag vanuit de Groningse wijken. Maar dat niet alleen. Door onze krachten te bundelen vormen we een logische en sterke sparringpartner voor (lokale) overheden. We zijn benieuwd of deze vorm aansluit bij jullie behoefte om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Een uitnodiging met locatie en agenda ontvangen jullie uiterlijk twee weken van te voren. Laat je het alvast weten als je komt? Aanmelden is verplicht, zodat we rekening kunnen houden met je komst.


Deel dit evenement

Gegevens

Datum:
3 april
Tijd:
13:00 - 17:00

Organisator

Grunneger Power
Website:
www.grunnegerpower.nl