Ambassadeurs Grunneger Power zetten hun deur open voor vragen uit de buurt

30 april 2019

Leden van Grunneger Power informeren Stadjers over het besparen, opwekken en gebruiken van lokale, groene energie. Acht weken lang reist een groene deur (de Ambassadeur-deur) door verschillende wijken in de stad Groningen.

Ambassadeurs van Grunneger Power zetten deze deur open voor hun buurtgenoten. De buurt wordt door de ambassadeur uitgenodigd voor een gratis en vrijblijvend advies over het verduurzamen van het huishouden, de buurt en de Stad.

Afgelopen zaterdag zette ambassadeur Nynke Dijkstra de deur open van de Doopsgezinde Kerk Groningen in de Oude Boteringestraat. Buurtgenoten kwamen langs met vragen die uiteenliepen van het gebruiken van lokale, groene energie tot de mogelijkheden om van het gas af te gaan.

‘Als Doopsgezinde Kerk willen wij zo snel mogelijk van het gas af’, aldus Nynke Dijkstra. ‘Zelf hebben we alle verlichting vervangen door LED. Daarnaast hebben we zonnepanelen gekocht in het gezamenlijke Zonnepark Vierverlaten. Wij kunnen op ons monumentale gebouw geen panelen plaatsen, dus is dit een prachtig alternatief. Verder kijken we naar uitbreiding van de dubbele beglazing en de mogelijkheden voor een warmtepomp. Door ambassadeur te zijn willen we graag meer mensen aanmoedigen om mee te doen aan de energietransitie. Iedereen kan meedoen!’

Met de ambassadeursactie wil Grunneger Power op een laagdrempelige manier Stadjers uitnodigen de mogelijkheden te verkennen voor verduurzaming. ‘Het mooiste aan deze actie is dat onze leden zelf actie ondernemen om hun buren te informeren’, vertelt Annemarie Hofman van Grunneger Power. ‘Wij helpen ze daarbij. Juist dat is de kracht van een coöperatie. Met meer dan 2.000 leden hebben we enorm veel mogelijkheden om Groningen gezamenlijk te verduurzamen!’

Meer informatie over de tijden en locaties waar de deur openstaat, is te vinden op: www.grunnegerpower.nl/ambassadeur.