30 november 2017

BLOG: Begeleiding van A tot Zonnepaneel

Zonnepanelen installeren lijkt op het eerste gezicht een behoorlijke klus. Waar kan ik ze aanschaffen voor een eerlijke prijs? Voor welke zonnepanelen of installateur kan ik het beste kiezen? Is mijn dak überhaupt wel geschikt voor panelen? Om deze vragen te beantwoorden, is het prettig dat je alleen – of zelfs met de hele buurt – een advies kan aanvragen bij Grunneger Power, als onafhankelijke partij. Dat deden Ninke en Carla.

Ninke en Carla wonen in de Oosterpoort en hebben samen met hun straat – de Albertstraat – gebruik gemaakt van een collectief zonnepanelenadvies van Grunneger Power. Hoe kwam dit advies tot stand en hoe kijken Ninke en Carla er naderhand op terug? Vier kartrekkers uit de straat enthousiasmeerden hun buren voor een gezamenlijke informatieavond van Grunneger Power over zonnepanelen. “Grunneger Power was al bekend en actief in de buurt,” vertelt Ninke. Een logische keuze dus. “De informatieavond was heel informatief. Het voelde totaal niet als een verkooppraatje. Soms heb je het gevoel van ‘Nu ben ik hier, dus ik moet ook direct iets tekenen’. Dat had ik helemaal niet. Heel prettig.”

Uiteindelijk koos de buurt voor Awizon als installatiebedrijf. Niet omdat deze installateur de goedkoopste was, maar omdat Awizon hoog scoorde op service en netheid. De keuze voor Awizon bleek een goede keuze. “De installatie verliep na een kleine vertraging door een misrekening keurig. Van tevoren werd duidelijk uitgelegd wat er ging gebeuren. En ze dachten netjes mee hoe bijvoorbeeld de bekabeling goed verstopt kon worden, zodat we daar later geen last van zouden krijgen. Alleen de pallets zijn ze vergeten van het dak af te takelen.”

Op Carla en Ninke een collectief advies zouden aanraden? Daarover zijn ze duidelijk: “Ja!” Carla: “de begeleiding van Grunneger Power maakt het gewoon erg makkelijk. Je hoeft alleen nog maar te beslissen of je het geld er in wilt investeren. En je moet natuurlijk thuis zijn als de panelen geïnstalleerd worden. Verder werden we van A tot Z begeleid.” Ninke: “Het is ook leuk om te zien dat zo’n collectieve installatie bijdraagt aan de sociale binding in de straat. Je herkent mensen van de bijeenkomsten en maakt zo gemakkelijker een praatje met andere buurtbewoners.”

Meer weten? Of zelf een advies aanvragen?

Bekijk hier meer informatie over onze adviezen

 


Share this Post