Bewoners Herepoort besparen energie en geld door gratis advies

3 december 2020

In de Herepoort helpt wijk-energiecoach Michiel de energierekening omlaag te brengen. Inwoners van de wijk krijgen gratis persoonlijk advies over waar energie kan worden bespaard in huis. Bij het advies hoort ook een goed gevulde Energietas ter waarde van €50,-, met producten zoals stijlvolle ledlampen, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en tochtstrips. Het aanvragen van een gratis bezoek kan via de website van Energieloket Groningen. Energieloket Groningen is een samenwerking tussen gemeente Groningen en Grunneger Power.

Michiel
De energierekening is voor veel mensen een grote maandelijkse kostenpost. Energie besparen is geld overhouden voor andere belangrijke zaken. Wijk-energiecoach Michiel helpt mensen in zijn eigen wijk om concreet energie te besparen, het wooncomfort te verbeteren en de energierekening naar beneden te krijgen. Hij is onderdeel van een groter geheel; in Groningen zijn er inmiddels zo’n 30 wijk-energiecoaches actief in andere wijken. De coaches voorzien in een gratis bespaaradvies en een op maat samengestelde Energietas. Ze zijn graag geziene gasten in hun eigen wijk.

Gratis profiteren
De wijk-energiecoaches komen met inachtneming van de RIVM richtlijnen indien wenselijk en mogelijk aan huis. Michiel is onderdeel van bewoners initiatief “Duurzaam Herepoort”, dat streeft naar een groene, duurzame Herepoortwijk. De andere leden van het initiatief zijn enthousiast: “We zijn pas halverwege dit jaar gestart met ons initiatief. Met deze campagne kunnen we alle bewoners van de wijk aanbieden dat ze concreet kunnen starten met het besparen van energie. Hiermee krijgt de groene beweging in onze wijk echt vorm!”

Duurzaam Herepoort
Duurzaam Herepoort werkt samen met Grunneger Power. Grunneger Power verzorgt de training en coördinatie van de energiecoaches, en de begeleiding van het duurzame initiatief waar Michiel in de Herepoort onderdeel van is. Volgens medewerker Marie Smeding hebben inwoners van de Herepoort een topper aan Michiel: "Michiel is geweldig. Hij weet ongelooflijk veel over de mogelijkheden van het verduurzamen van woningen in zijn buurt. Dit is een fantastisch enthousiaste en kundige man die de bewoners van de Herepoort enorm kan helpen!"

Het project is een initiatief van Energieloket Groningen. Dit is een samenwerking tussen gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power. Aanmelden kan via de website van Energieloket Groningen: www.energieloket-groningen.nl/groningen.