Bewoners Korrewegwijk besparen energie en geld door gratis advies

8 januari 2021

In de Korrewegwijk helpen wijk-energiecoaches Eelke en Ahmad de energierekening omlaag te brengen. Inwoners van de wijk krijgen gratis persoonlijk advies over waar energie kan worden bespaard in huis. Bij het advies hoort ook een goed gevulde Energietas ter waarde van €50,-, met producten zoals stijlvolle ledlampen, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en tochtstrips. Het aanvragen van een gratis bezoek kan via de website van Energieloket Groningen. Energieloket Groningen is een samenwerking tussen gemeente Groningen en Grunneger Power.

Eelke en Ahmad
De energierekening is voor veel mensen een grote maandelijkse kostenpost. Energie besparen is geld overhouden voor andere belangrijke zaken. Wijk-energiecoaches Eelke en Ahmad helpen mensen in hun eigen wijk om concreet energie te besparen en de energierekening naar beneden te krijgen. De coaches voorzien in een gratis bespaaradvies en een op maat samengestelde Energietas. Ze zijn graag geziene gasten in de Korrewegwijk.

Gratis profiteren
De wijk-energiecoaches komen met inachtneming van de RIVM richtlijnen indien wenselijk en mogelijk aan huis. De coaches zijn onderdeel van wijkinitiatief De Groene Korrewegwijk. Onderdeel daarvan is -oorspronkelijk afkomstig uit Italië- Daniele: "Ik hoop dat de energiecoaches mensen in de wijk kunnen helpen om concrete stappen te zetten in het isoleren van hun huis. Want als je energie bespaart, dan kun je ook geld besparen. In het Italiaans is er een gezegde: 'Tussen weten en doen, daar zit de zee tussen'. Veel mensen weten wel dat ze kunnen besparen, maar doen er niets mee. De energiecoaches kijken mee en helpen om concrete stappen te zetten, daarmee zijn ze van enorme waarde voor onze wijk."

De Groene Korrewegwijk werkt samen met Grunneger Power. Grunneger Power verzorgt de training en coördinatie van de energiecoaches. Volgens wijkbegeleider Mirjam Pruis is dit een prachtige kans. "Eelke en Ahmad hebben een brede technische achtergrond en weten goed wat er speelt in de wijk. Ahmad spreekt bovendien Arabisch, dat is natuurlijk geweldig! Zo kunnen we ook mensen bereiken die normaal gesproken niet snel met energiebesparing aan de slag gaan. Ik verwacht dat de energiecoaches veel kunnen betekenen voor de wijk. Het advies is laagdrempelig en gratis. Echt iedereen kan met een paar kleine aanpassingen profiteren van energiebesparing!"

Het project is een initiatief van Energieloket Groningen. Dit is een samenwerking tussen gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power. Die laatste ondersteunt De Groene Korrewegwijk met haar activiteiten. Aanmelden kan via de website van Energieloket Groningen: www.energieloket-groningen.nl/groningen.