Een warm hart voor de warmtewandeling 

3 maart 2022

De warmtewandeling; een fenomeen dat vorig jaar uit nood werd geboren om tóch de warmtebeeldcamera in te kunnen zetten. Ook dit jaar kregen bewoners van verschillende buurten weer de kans om hun woning te checken op warmtelekken tijdens een tour door Hoogkerk, de Wijert, Selwerd en de Zeeheeldenbuurt.

Optimaal gebruik maken van de warmtebeeldcamera
Wat is eigenlijk een koudebrug en hoe los je dit op? Hoe gebruik je alle mogelijkheden van de warmtebeeldcamera? Zorg er bijvoorbeeld voor dat je geen lucht op de foto zet, want dan krijg je een vertekend beeld. Allemaal tips en tricks waarmee de deelnemers aan de slag gingen. 

Samen is leuker dan alleen
Samen met je buren speuren naar warmtelekken is gewoon leuker dan de camera in je eentje gebruiken. In veel gevallen heb je een zelfde of soortgelijke woning en samen zie je de verschillen beter. 'Ja die buren hebben net nieuw HR++ glas gekregen, daar moet ik ook maar achteraan', was een van de opmerkingen die we hoorden. 

Tips en Tricks
Warmtewandelingen zijn niet voor watjes. Wat was het soms koud! Gelukkig is dit niet voor niets, koudere temperaturen geven namelijk het beste resultaat. Na de wandeling warmden we op met een lekkere kop thee. Deelnemers deelden ervaringen en wisselden tips uit, zodat iedereen nu zelf met de resultaten aan de slag kan. 

De laatste van dit seizoen
Ten Boer is het laatste dorp waar we samen met het Energieloket en Energiecoöperatie Ten Boer faciliteren dat de inwoners hun warmtelekken checken. Woon je daar en wil je meedoen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar

Wil je een warmtewandeling in jouw wijk? Geef dit door en we bekijken de mogelijkheden voor volgend jaar.