Een warm thuis voor het gezin – Bespaartips van Marieke

24 oktober 2019

Voor de nieuwste foefjes op bespaargebied moet je bij zelfbenoemd Zonnige-Doener Marieke zijn. Ze is met haar gezin altijd bezig om zo zuinig mogelijk te leven. Een warm thuis is fijn, maar laat die warmte niet weglekken! Zonder de hele boel te isoleren kan je met deze handige tips een hoop op je stookkosten besparen:

  1. De Deurspin - Niet elke kamer in je huis is waarschijnlijk even warm. In de gang heb je de radiator vást niet zo ver open staan als in de woonkamer. Maar laten je kids die deur steeds open staan? Dan probeert de verwarming uit de woonkamer de koude(re) lucht uit de gang ook mee te verwarmen. Zonde! Met een deurspin (maar een paar euro bij de bouwmarkt) trekt de deur zichzelf achter je dicht. Super makkelijk, zo houd je de woonkamer lekker warm.

  2. Isolerende Gordijnen - Heb je veel ramen in je huis? Hoe goed ze ook geïsoleerd zijn, hier lekt altijd warmte weg. Op koude winteravonden kan het dan een wereld van verschil maken om isolerende gordijnen op te hangen. Die kan je gewoon krijgen bij Kwantum of Leen Bakker en zorgen dat jij er warmpjes bij zit.

Meer groene tips nodig? Word lid van Grunneger Power! Dan staan wij voor je klaar met al onze kennis en kunde. Lees hier meer over ons (gratis!) lidmaatschap...