11 June 2020

Energiecoöperatie Grunneger Power vertrekt uit binnenstad

Op de ruit van onze winkel aan de Oude Boteringestraat is enorm groot “Bulten, bedankt” te zien. De afgelopen periode konden wij tegen een relatief gunstige huurprijs het pand van verhuurder Bulten betrekken, tot een nieuwe huurder zich zou voordoen. Permanent in de binnenstad kantoor houden is door de hoge huurprijzen voor ons als groeiende stadse coöperatie echter geen optie. Mede daarom vertrekken wij naar een bedrijvenverzamelpand aan de Atoomweg. In de laatste week van juni verandert het pand aan de Oude Boteringestraat nog in een speciale pop-up-store.  Alle Groningers zijn dan welkom tijdens de “energieweek”, om gratis energiebesparing-producten op te halen, aan winacties, en webinars mee te doen en gratis eco-workshops te volgen. Het programma van de week vind je hier.

Financieel onhaalbaar
Omdat Grunneger Power groeit, is het pand in de binnenstad is te klein geworden. Onze organisatie telt inmiddels 11 medewerkers, die ook vanwege de recente corona-maatregelen meer ruimte nodig hebben om op veilige afstand te werken. Het betrekken van een nieuw pand binnen de grachten bleek echter financieel onhaalbaar. Volgens Anne Huizinga, projectmedewerker binnen Grunneger Power en betrokken bij de selectie van een nieuwe kantoor “zijn de huurprijzen in de binnenstad zo enorm gestegen, dat wij dat als burgerbeweging niet uit te leggen vinden aan onze leden om hier onze inkomsten aan te besteden. Dit besteden wij liever aan het samen duurzamer maken van Groningen”. Vanaf nu houdt Grunneger Power kantoor in bedrijfsverzamelgebouw ‘The Rock’, aan de Atoomweg 6B.

Gratis producten en diensten tijdens energieweek
In de laatste week van juni wijden wij ons pand aan het Groningse Energieloket, waar alle Groningers terecht kunnen voor onder andere gratis winacties, gratis duurzaamheidsadvies, gratis energiebesparings-producten, gratis webinars, gratis testrijden in de elektrische auto, en het gratis volgen van toffe eco-workshops, en een tegel-eruit-plant-erin-actie. Het Energieloket is een samenwerking van Grunneger Power en gemeente Groningen. Inschrijven is in verband met maatregelen rondom corona verplicht. Meer informatie en het gehele programma is te vinden op onze website.

Blijvend bereikbaar
Hoewel de fysieke winkelfunctie van Grunneger Power in het nieuwe kantoor niet meer mogelijk is, blijven wij per mail en telefoon wel bereikbaar. Op verzoek kan er, mits de gezondheid dit toelaat, dan “in het echt” worden afgesproken.


Share this Post