Wat is een energiecoöperatie...


Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief, wat voor en door burgers is. Zij hebben de wens om zelf te bepalen waar hun energie vandaan komt en daarbij onafhankelijk te zijn van een (commerciële) leverancier of projectontwikkelaar. In Nederland zijn er 484 van dit soort initiatieven, Grunneger Power is het initiatief in Groningen.

Wat is een energiecoöperatie?

... en wat maakt het zo tof?


Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief, wat voor en door burgers is. Zij hebben de wens om zelf te bepalen waar hun energie vandaan komt en daarbij onafhankelijk te zijn van een (commerciële) leverancier of projectontwikkelaar. In Nederland zijn er 484 van dit soort initiatieven, en Grunneger Power is dit initiatief in Groningen.

De energiecoöperaties in Nederland zijn echte voorlopers en een belangrijke schakel in de energietransitie. De enthousiaste mensen (waarvan een deel vrijwilligers) achter deze initiatieven nemen het heft in eigen handen om Nederland te verduurzamen. Deze toppers stimuleren hiermee ook nog de lokale economie. De opbrengsten van energieprojecten worden geïnvesteerd in duurzame projecten in Groningen, zoals een gezamenlijk zonnepark.

Image

Veelgestelde vragen

Lid worden van Grunneger Power zorgt ervoor dat jij meebeslist over wat er gebeurt. Want, Grunneger Power is een coöperatie. En in een coöperatie beslissen leden over de activiteiten en de verdeling van de opbrengsten. In onze statuten lees je hoe dat formeel werkt. Alles wat we doen is transparant, en toegankelijk voor jou. En dat meebeslissen kan bijvoorbeeld tijdens een ALV, of in een online stemming. Ook kun je altijd je ideeën delen, en mee-organiseren in de activiteiten. Zo werken we samen aan een mooier Groningen.

Ik heb nog vragen.

Dat kan altijd. Neem in dat geval gerust contact met ons op.


Deel deze pagina