20 October 2020

Energierekening omlaag met hulp van wijk-energiecoaches in Beijum

In Beijum helpen wijk-energiecoaches zoals Yvonne en Priscilla hun wijkgenoten de energierekening omlaag te brengen. Inwoners van de wijk krijgen gratis persoonlijk advies over waar energie kan worden bespaard in huis. Bij het advies hoort ook een goed gevulde Energietas ter waarde van €50,-, met producten zoals stijlvolle ledlampen, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en tochtstrips. Het aanvragen van een gratis (online) bezoek kan via de website van Energieloket Groningen.

Yvonne, Priscilla, Hans, Baukje en Fred
De energierekening is voor veel mensen een grote maandelijkse kostenpost. Energie besparen is geld overhouden voor andere belangrijke zaken. Wijk-energiecoaches zoals Yvonne en Priscilla helpen mensen in hun eigen wijk om concreet energie te besparen, en de energierekening naar beneden te krijgen. In Beijum zijn er meer wijk-energiecoaches, zoals Hans, hij helpt zijn buren in de Framaheerd door ze gratis van bespaaradvies en een Energietas te voorzien. Ook zijn Baukje en Fred als wijk-energiecoach graag geziene gasten bij hun wijkgenoten.

Gratis profiteren
De wijk-energiecoaches zijn online te spreken, maar komen met inachtneming van de RIVM richtlijnen indien wenselijk en mogelijk ook aan huis. De coaches zijn vrijwilligers en onderdeel van een burgerinitiatief in hun wijk. Energiecoöperatie Grunneger Power verzorgt de training en coördinatie. Volgens coördinator Marieke Wiersma hebben inwoners van Beijum geluk: “In Beijum is er een geweldig hechte groep met wijk-energiecoaches. Ze staan te popelen om mensen te helpen. Door hun ervaring en kennis weten ze heel goed hoe ze anderen kunnen helpen energie en dus geld te besparen. Dat is een fantastische mogelijkheid waar inwoners van Beijum gratis van kunnen profiteren.”

Het project is een initiatief van Energieloket Groningen. Dit is een samenwerking tussen gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power. Aanmelden voor een wijk-energiecoach kan via onze website.

 


Share this Post