4 March 2020

GP-ers wekken samen stroom op voor 1.050 huishoudens (dat is stroom voor de helft van de huishoudens in de Oranjebuurt)

In 2019 hebben we gezamenlijk voor een halve wijk lokale stroom opgewekt. Dat gebeurde thuis en in collectieve projecten, zoals Zonnepark Vierverlaten (Hoogkerk), Alfa Postcoderoos (Zeeheldenbuurt) en ZonneDok (Lewenborg). Samen gaat het om 3.380 MWh; dat staat gelijk aan stroom voor 1.050 huishoudens. Ter vergelijking: dat is genoeg stroom voor de helft van de huishoudens in de Groningse Oranjebuurt. 

Directeur Steven Volkers is tevreden met deze cijfers: “Grunneger Power helpt Groningers met regie over hun eigen energie, en te profiteren van de opbrengsten. Dat dat lukt, zien we aan deze resultaten.”

Goed jaar voor zonnepanelen
Het jaar 2019 was een bovengemiddeld goed jaar voor zonnepanelen. De totale zonopbrengst lag 4% hoger dan het langdurig gemiddelde. Een geweldig resultaat! Zo’n topjaar als 2018 werd het net niet (toen lag de zonopbrengst 8% boven het gemiddelde).

Op de jaaropbrengst van zonnepanelen is een aantal factoren van invloed. Zo bepalen de ligging van de zonnepanelen, het vermogen van de zonnepanelen, de zonnestraling en het aantal zonuren samen hoeveel kWh er wordt opgewekt. De maanden mei, juni en juli zijn doorgaans de maanden met de meeste zonopbrengst.

Wil jij thuis ook stroom van Groningse bodem? Sluit dan een energiecontract af bij Grunneger Power, via Energie VanOns.


Share this Post