Groningse stroom te koop in collectieve inkoopactie

16 november 2020

Vanaf vandaag start energiecoöperatie Grunneger Power met de unieke Collectieve Inkoopactie Lokale Energie. Met deze inkoopactie kan iedereen voordelig Groningse stroom kopen. De stroom is bijvoorbeeld opgewekt in Zonnepark Vierverlaten, bij de Suikerunie in Hoogkerk. Met de opbrengsten van de stroomverkoop worden weer duurzame projecten gestart. Het lage tarief is mogelijk, omdat veel mensen tegelijk van dit aanbod gebruik maken. De actie geldt tot 13 december. Inschrijven kan via de website van Grunneger Power.

Stroom is net als bier
Energiecoöperatie Grunneger Power zorgt ervoor dat Groningen verduurzaamt en dat Groningers zelf daar beter van worden. De verkoop van lokale stroom is één van de inkomstenbronnen. “Door stroom lokaal te kopen support je je locals”, zegt ook medewerker Job Hoogendoorn. Hij vergelijkt stroom met een lokaal biertje. Biertjes drinken die in je eigen omgeving zijn gebrouwen, dat geeft toch een speciaal gevoel. En het is leuk, dat je ook echt kunt gaan kijken bij de brouwerij, als je dat wilt. Voor onze stroom geldt datzelfde; je kunt kijken bij het zonnepark en het is een goed gevoel om te weten dat je met zoiets simpels als stroom kopen je eigen omgeving veel duurzamer kunt maken.”

Mensenwerk
De stroom die wordt opgewekt wordt verkocht via het coöperatieve energiebedrijf Energie VanOns, waar Grunneger Power lid van is. Er zijn momenteel ongeveer 1100 mensen die stroom en gas kopen via Grunneger Power. Dit aantal ziet Grunneger Power al flink  groeien. De komende tijd hoopt de coöperatie de verkoop van lokale groene stroom een extra boost te geven. Energie VanOns zorgt ervoor dat er persoonlijke service wordt verleend als het gaat om overstappen, helderheid in facturen en andere vragen die mensen hebben over hun energievoorziening. Volgens Hoogendoorn is het “...net zoals je gewend bent bij een traditionele energieleverancier, alleen dan nu met iemand aan de andere kant van de lijn die je buurvrouw had kunnen zijn.”

De actie loopt tot 13 december. Als deze een succes blijkt, zal Grunneger Power volgend jaar weer een actie organiseren. Meedoen met de actie kan via de website van Grunneger Power: www.grunnegerpower.nl/energie