Grunneger Power helpt thuisblijvende Groningers juist nu verduurzamen

9 december 2020

Groningers kunnen, terwijl ze thuis zijn, toch hun woning verduurzamen. GP heeft vanwege haar dichte winkel een speciale webpagina ontwikkeld met acties. Met deze speciale acties beantwoorden zij de vele verzoeken die zij ontvangen van Groningers. Op de pagina wordt doorgestuurd naar een collectieve lokale inkoopactie van het Energieloket. Ook is er gratis online energiecoaching beschikbaar, en de oproep om andere Groningse groene ondernemers te supporten. Er kan ook simpel een offerte voor groene stroom worden opgevraagd. Grunneger Power omarmt hiermee de boodschap "not today, Corona, not today!", die momenteel viral gaat, om juist in deze tijd creatief en actief te blijven.

Grunneger Power
Hoewel ook voor Grunneger Power de kantoordeuren dicht zijn, is er online veel vraag naar hulp bij verduurzamen. Volgens Ward Bello, normaliter het frisse gezicht van de organisatie maar momenteel online de serviceheld, is het “veel drukker dan het al was, met vragen van Groningers over hoe zij individueel of samen kunnen verduurzamen. Mensen hebben nu meer dan ooit contact met hun buurtgenoten. Een crisis als dit leidt ook tot saamhorigheid, en dat zien wij terug in de hoeveelheid aanvragen van clubjes mensen die begrijpen dat je samen meer kunt dan alleen. Ook, en misschien wel juist, nu.”

> Naar de speciale webpagina

Not Today Corona, Not Today
Door de boodschap "not today, Corona, not today!" te omarmen geeft Grunneger Power gehoor aan de oproep om juist in deze tijd creatief en actief te blijven. Daarmee vraagt de Groningse energiecoöperatie iedereen om Groningse bedrijven te supporten. Op sociale media worden hoopvolle voorbeelden gegeven van duurzame Groningse ondernemers, initiatieven en mensen thuis.