27 June 2019

Het is zover: Zonnepark Vierverlaten in 100% burgereigendom

Aan alle investeerders van Zonnepark Vierverlaten: we hebben wat te vieren! We willen je graag meenemen in een belangrijke ontwikkeling aangaande het zonnepark.

Afgelopen vrijdag was het twee jaar geleden dat we samen de opening van Zonnepark Vierverlaten vierden. In eerste instantie is het zonnepark voorgefinancierd door de Gemeente Groningen. De ambitie van Grunneger Power is altijd geweest dat het zonnepark voor 100% in burgereigendom komt.

En vandaag is het moment daar! Vandaag, op 27 juni, wordt het Zonnepark Vierverlaten van de Gemeente Groningen aan Grunneger Power overgedragen. Door de investeringen van crowdfunders (we investeerden samen meer dan een miljoen euro in het park!) en een lening bij de Triodos-bank, zijn we nu in staat om het zonnepark volledig over te nemen van de Gemeente Groningen. Een belangrijke en unieke mijlpaal, waar we als Grunneger Power best heel trots op zijn! Achter de schermen zijn we hard bezig geweest deze overdracht te realiseren.

Formeel wordt het zonnepark overgedragen aan Zonnepark Vierverlaten BV, een dochter van Grunneger Power. Zonnepark Vierverlaten BV beheert de inkomsten en uitgaven, de contracten en deelnemers van het zonnepark. Grunneger Power blijft statutair bestuurder.

Wat betekent dit voor jou als investeerder?
Er verandert helemaal niks. Behalve dat je, als investeerder van een of meerdere crowdfundingsrondes, lid wordt van Zonnepark Vierverlaten BV. De inleg van jou als crowdfunder wordt één-op-één doorgezet naar Zonnepark Vierverlaten BV. De leenovereenkomst en de zekerheden voor jou als crowdfunder blijven ongewijzigd.

Heb je nog vragen? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

 


Share this Post