HIER opgewekt en Grunneger Power beide 10 jaar – In gesprek met de Koning

31 maart 2022

Het evenement HIER opgewekt bestaat, net als Grunneger Power, 10 jaar. Daarom trokken wij  er met zijn allen op uit om dit inhoudelijk energiefeestje, dat plaatsvond in Bussum, te vieren. Maar liefst 15 Grunneger Power jasjes en shirts waren te spotten op het evenement! Voor sommige collega’s was het fijn om eindelijk weer eens live aanwezig te zijn en oude bekenden te spreken, voor andere collega’s was het de eerste keer.

Leerzaam evenement

Tijdens het evenement waren er verschillende lezingen bij te wonen over allerlei onderwerpen die te maken hebben met cooperatief verduurzamen en hernieuwbare energie. Iedereen had zich ingeschreven voor verschillende deelsessies, waardoor we veel informatie mee terug namen. Als afsluiter was er nog de mogelijkheid om met een drankje in de hand in gesprek te gaan met andere coöperaties en duurzaam betrokkenen.

Hoogtepunt: In gesprek met de koning  

Het belangrijkste deel van de dag was toch wel het gesprek met de Koning. Vanwege het tienjarig bestaan van het evenement kwam de koning langs en ging hij in gesprek met verschillende coöperaties. Anne, Marieke en Steven mochten het spits afbijten en hadden het over het verduurzamen van buurten mét en door bewoners. Ook vertelden ze hoe we gekomen zijn waar we nu staan, waar we tegenaan liepen en over onze plannen voor de komende jaren. Een mooi en betrokken gesprek. “Je hoorde dat dit onderwerp echt in zijn straatje past. Hij was erg benieuwd hoe we mensen betrokken houden en laten meedenken.”

De kracht van coöperaties

10 jaar na de eerste keer zat de grote zaal van Het Spant helemaal vol. Inmiddels zijn er meer dan 111.000 mensen aangesloten bij energiecoöperaties en hebben we met zijn allen veel voor elkaar gekregen. Samen blijven we pionieren, leren en vieren we af en toe een feestje. Op naar het volgende lustrum!