1 July 2020

Honderden Groningers verduurzamen in speciale energieweek

Ruim 500 Groningers profiteerden vorige week van gratis duurzame producten, acties, webinars, testritten en eco-workshops in een speciale “Energieloket-pop-up-store”. Dit was mogelijk tijdens de Energieweek van het Energieloket Groningen.

Alle genomen acties zijn erop gericht dat Groningers starten of verder kunnen met de verduurzaming van eigen huis, straat, wijk of dorp. De energieweek werd georganiseerd door Energieloket Groningen, wat een samenwerking is tussen gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power. Het onafhankelijke loket wil bewoners in de gemeente Groningen helpen om thuis zelf, of samen te verduurzamen.

De foto’s van de Energieloket Energieweek zijn te vinden op Facebook en Instagram.

Volgens Petra Hof, projectleider Energieloket, voldoet de succesvolle Energieweek aan de behoefte van veel Groningers. “Bijna alle activiteiten waren helemaal volgeboekt. Het animo voor de activiteiten van afgelopen week maakt daarmee duidelijk dat enorm veel Groningers behoefte hebben aan concrete hulp en activiteiten bij het verduurzamen van eigen woning, wijk of dorp. Als organisatie zijn we erg blij dat mensen gebruik maken van de gratis en onafhankelijke service die we ze bieden. Het allermooiste is, dat we de energietransitie samen door zo’n Energieweek ook een leuk onderwerp maken.”

Verzamelpunt voor alle activiteiten was het voormalige Grunneger Power-pand aan de Oude Boteringestraat. Inmiddels is de Grunneger Power per 1 juli naar een nieuwe locatie verhuist, namelijk naar “The Rock” aan de Atoomweg. Groningers kunnen hier het hele jaar terecht voor alle vragen en acties, en ook via www.energieloket-groningen.nl. Later dit jaar wordt besloten, of de Energieweek een vervolg kent.


Share this Post