Huren met Zon

Huur je, net als Gül en Jan, een woning bij woningcorporatie Nijestee? Dan kun je zonnepanelen op je dak krijgen! Als huurder is dat voordelig. Voor het milieu én je portemonnee. Je gaat er financieel namelijk nooit op achteruit. Meer dan 400 Groningers hebben op deze manier al panelen. Hebben jij en je buren ze binnenkort ook?


Wat houdt Huren met Zon in?

Woningcorporatie Nijestee werkt samen met Grunneger Power aan de verduurzaming van Groningen. Groen doen kan namelijk iedereen. In het project Huren met Zon plaatsen we op verzoek zonnepanelen op jouw wooncomplex. Jij en je buren die meedoen krijgen de stroom die de zonnepanelen opwekken. Zo wek jij je eigen energie op, en zal je energierekening dus flink omlaag gaan. Nijestee betaalt de installatie en rekent een kleine huurverhoging door aan de deelnemers. Bij elkaar opgeteld zijn jouw maandlasten altijd lager.

Zo werkt het:

Huur jij een woning in een appartementencomplex bij woningcorporatie Nijestee en wil jij zonnepanelen?
Dat kan! Doorloop de volgende stappen:

0.
0.

Word gratis lid van GP
Als lid heb je toegang tot onze hulp bij deze dienst. Dit is binnen 1 minuut geregeld.

Direct lid worden
0.
0.

Meld je aan voor Huren met Zon
Mail naar zonnepanelen@nijestee.nl  Nijestee verzorgt jouw aanmelding. Vermeld hierbij je naam en adres. Weet je al dat je buren ook mee willen doen? Geef dat dan alvast aan bij je aanmelding.

Mail nu direct
0.
0.

Interessepeiling
Na je aanmelding verkennen we wie van jouw buren allemaal net zo enthousiast zijn als jij. Als 70% van de bewoners in jouw wooncomplex interesse heeft in zonnepanelen gaan we verder naar de volgende fase.

0.
0.

Dakcheck
Als er genoeg interesse is van jouw buren gaan Grunneger Power en Nijestee samen uitzoeken of het dak van jouw wooncomplex geschikt is voor zonnepanelen. Dat hangt onder andere af van de staat, ligging en het oppervlakte van het dak.

0.
0.

Persoonlijk aanbod
Blijkt dat jullie gezamenlijke dak geschikt is en er genoeg zonnepanelen op passen? Dan gaan wij samen met Nijestee een aanbod opstellen voor jou als huurder. Ons uitgangspunt is daarbij is dat jij er in de 20 jaar dat de panelen op het dak liggen nooit financieel op achteruit gaat.

0.
0.

Installatie
Wanneer 70% van de bewoners in jouw appartementencomplex definitief mee wil doen met het aanbod, komen erkende installateurs de zonnepanelen plaatsen. Zij leggen ook de verbinding naar je meterkast aan. De opbrengst van de panelen verdelen we vervolgens eerlijk onder jou en de andere deelnemers aan Huren met Zon in jouw wooncomplex. Na de installatie geniet jij van je zelf opgewekte energie!

0.
0.

Verrekening
Je huur gaat iets omhoog, je energiekosten naar beneden. Nijestee garandeert dat je er nooit financieel op achteruit gaat. Hoe meer zelf opgewekte stroom jij gebruikt, hoe meer financieel voordeel je zult hebben. Je hoeft dan immers minder stroom in te kopen van je energieleverancier.

Vragen?

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog vragen hebt. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Hier lees je een aantal veelgestelde vragen.

Voorbeeldberekening

We kunnen ons voorstellen dat het te mooi klinkt om waar te zijn: je hebt als huurder financieel voordeel, terwijl je wel een huurverhoging krijgt. Toch is het echt zo! Hieronder laten we zien hoe dat zit zien met een voorbeeldberekening van een eerder Huren met Zon traject.
  • Je krijgt een aanbod voor 4 zonnepanelen
  • De opbrengst per jaar van 4 zonnepanelen is ongeveer 1000 kWh
  • Daarmee zul je ongeveer €195 per jaar besparen op je energierekening (1000 kWh x 19,5 cent)
  • Je huurverhoging is bijvoorbeeld €8,25 per maand, en daarmee € 99 per jaar 

Met de zonnepanelen bespaar je dus €195 - €99 = €96 per jaar.