10 May 2019

Informatieavond Zonneparken Oosterhorn voor bewoners Borgsweer

Groningen Seaports is voornemens om op haar industrieterrein Oosterhorn twee zonneparken te ontwikkelen van gezamenlijk 30 hectare. Dat doet zij in samenwerking met Eneco en Wirsol én bewoners uit de omgeving, via Bronnen VanOns*. Want een belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling is dat bewoners in de gemeentes van Delfzijl, Appingedam, Loppersum zelf mee kunnen denken over de plannen en mee kunnen delen in de opbrengsten.

Inmiddels zijn er twee informatieavonden en twee werksessies met bewoners geweest. Ook is de vergunning voor het zonnepark verleend. Alle bewoners van Borgsweer willen we graag apart informeren over het zonnepark en de mogelijkheden die u heeft om mee te denken- en te doen. Daarom organiseren wij op maandagavond 20 mei om 20:00-21:30 uur (inloop 19:45 uur) een bewonersbijeenkomst in het Dorpshuis van Borgsweer.

We hebben voor de avond de volgende agenda opgesteld:

  • Korte kennismaking
  • Geschiedenis traject
  • Waar staan we nu?
  • Invulling coöperatieve gedeelte van het zonnepark
  • Hoe kunnen bewoners van Borgsweer meedoen?
  • Overige vragen

Uiteraard krijgt u voldoende ruimte om uw vragen te stellen. De meest gestelde vragen en antwoorden kunt u al vinden op de website: www.grunnegerpower.nl/zonneparken-oosterhorn. Wij zullen op de bewonersavond sowieso de onderstaande vragen beantwoorden:

Hoe ziet het park eruit?
Wanneer wordt het park gebouwd?
Hoe kunnen we meedoen en denken in de verdeling van de opbrengsten van het park?
Wat is Bronnen VanOns en waarom doen zij mee in dit project?

We hopen u op 20 mei te zien! In verband met de catering, is aanmelden verplicht. Dat kan via: www.grunnegerpower.nl/aanmelden-bijeenkomst-zonneparken-oosterhorn.

*Bronnen VanOns is een gezamenlijk initiatief van:
Groninger Energiekoepel
Natuur en Milieufederatie Groningen
Grunneger Power


Share this Post