Initiatief in het zonnetje: De Groene Bruggenbouwers

3 juni 2022

De Groene Bruggenbouwers is een clubje duurzame bewoners van Hoogkerk, de Buitenhof en omgeving. Hun werkgroep is ontstaan vanuit een de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) om duurzaamheid een extra boost te geven. Samen met onze initiatiefbegeleider Marie van zijn ze in 2020 enthousiast van start gegaan.

Doelen, ambities, plannen
Samen zijn ze gaan dromen over doelen, ambities en vooral toffe plannen! Er ontstonden werkgroepen die aan de slag gingen met thema’s als biodiversiteit, voedsel en energie. En Wim, één van de bewoners werd vrijwillig energiecoach. Ze organiseren veel duurzame activiteiten voor de buurt zoals een lokale voedselmarkt, duurzame fietstochten en tegelwipacties. Op 11 juni 2022 nemen ze deel aan de Duurzame Huizendag.

Dromen
De Groene Bruggenbouwers hebben ook grotere duurzame dromen. Op dit moment zijn ze zelfs bezig met het najagen van een sunny highway. Een geluidswal met zonnepanelen!Al jaren heeft de buurt overlast van het verkeer op de A7 die langs de wijk loopt. Als buurt willen ze heel graag dat nut en noodzaak hier gecombineerd worden.

Wij zijn apetrots op zoveel Grunneger Power in Hoogkerk!

Meer weten of je laten inspireren door de Groene Bruggenbouwers? https://hoogkerkonline.nl/groenebruggenbouwers/