Installatie Alfa Postcoderoos begonnen

30 april 2019

Goed nieuws! De installateurs van ENIE.nl zijn hard aan de slag om deze en volgende week 350 zonnepanelen voor de buurt te plaatsen op het dak van het Alfa-college. Samen met de buurtbewoners en het Alfa-college hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan dit collectieve zonnedak.Wij zijn daarom trots om te melden dat het dak binnenkort in gebruik gaat!

Iets meer dan een jaar geleden kwam een aantal buurtgenoten uit de Zeeheldenbuurt met het idee zonnepanelen te plaatsen op het dak van het Alfa-college. Hun eigen dak was niet geschikt voor panelen, terwijl zij wel graag zelf zonne-energie wilden opwekken. Samen met hen gingen we het gesprek aan met het Alfa-college, dat haar dak graag ter beschikking stelde voor de buurt.

Een paar maanden later (oktober vorig jaar) hielden we de eerste informatie-avond van de Alfa Postcoderoos. Tijdens de eerste bijeenkomst had het dak nog geen naam, konden we nog geen precieze prijzen geven en het was nog niet eens zeker of het dak gerealiseerd zou worden. Bij 300 panelen gaan we van start, vertelden we buurtbewoners toen. Een aantal van hen was gelijk enthousiast en de eerste deelnemers meldden zich deze avond al aan als geinteresseerde.

Na het houden van verschillende bijeenkomsten, het enthousiasmeren van buren, het oprichten van een opwekcooperatie en het afhandelen van allerlei administratieve en technische zaken, zijn we blij de deelnemers nu te mogen te feliciteren. Nadat de panelen zijn geïnstalleerd, zal het dak volgende maand officieel geopend worden door Wethouder Mattias Gijsbertsen!