Investeren in lokale, groene energie op een zonnepark: nieuwe kansen onderzocht

21 februari 2020

Bijna 400 Groningers hebben één of meer zonnepanelen gekocht in Zonnepark Vierverlaten. Daar zijn we geweldig blij mee! Daarmee zijn alle beschikbare panelen op het zonnepark uitverkocht.

Natuurlijk is onze doelstelling om méér groene stroom op te wekken in en rondom de Stad. Daarom richten we onze energie op het ontwikkelen van een nieuw zonnepark. En gelukkig ligt daar een hele mooie kans! Daar kunnen we nu nog niet veel meer over vertellen, maar we verwachten dat voor de zomer met nieuwe informatie kunnen komen.

Als je lid bent van Grunneger Power, houden we je uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Hier kun je je aanmelden als (gratis) lid.

Waarom zijn er geen zonnepanelen meer beschikbaar?
Na de overdracht van het Zonnepark Vierverlaten in juni 2019 zijn wij aan de slag gegaan met het inventariseren van de mogelijkheden voor crowdfunders die zich na oktober 2018 bij ons hebben gemeld. Nadat we 50% van de zonnepanelen hebben verkocht, hebben we onderzocht: is het mogelijk en wenselijk om weer een nieuwe crowdfundronde te starten nu het zonnepark in volledig eigendom is van Grunneger Power? Op basis van een eerste verkenning gingen we uit van wel, maar uit serieuzer onderzoek blijkt dat dit geen optie is. Dat heeft te maken met de verplichtingen die we reeds zijn aangegaan met de crowdfunders (zowel particulieren als bedrijven) en de Triodos-bank.

Voor nu dus nog heel even wachten. Er zijn weinig zonneparken in Nederland waarin de positie van burgers zo groot en sterk is; in de meeste zonnepark participeren burgers voor 10% - dat is bij ons 50%. Het was pionieren, vallen en opstaan, maar we hebben het wel voor elkaar gekregen!

Ondertussen zetten we ons natuurlijk ook dit jaar weer maximaal in om jou te voorzien van opgewekte groene stroom uit Groningen! En, wil je direct al iets doen om Groningen mooier en duurzamer te maken? Sluit een energiecontract af bij Grunneger Power, via ons energiebedrijf Energie VanOns. Je ontvangt dan thuis lokale, groene stroom van Groningse bodem.

Heb je hierover nog vragen? Snappen we! Je kunt ons altijd mailen: info@grunnegerpower.nl of bellen: 050-8200492.