Isoleren kun je leren… Deze keer van ZEEkracht! 

21 december 2021

Na een aantal mooie activiteiten was het dinsdag 14 december zover; de eerste officiële bewonersbijeenkomst van de helden van ZEEkracht! Maar liefst 33 bewoners schoven aan de digitale gesprekstafel. Onder leiding van het initiatief en onze Richard en Marie hadden we het uitgebreid over isoleren. 

Woningscan typische Zeeheldenbuurtwoning 

Aan de hand van een woningscan van een typische Zeeheldenbuurtwoning werden de aanwezigen meegenomen in de bevindingen en aanbevelingen voor dit type woning. Helaas bleek het niet zo eenvoudig dat 'alle spouwmuren gewoon volgeplempt moeten worden'. Er werden dan ook veel kritische vragen gesteld: Heeft isoleren bijvoorbeeld wel zin als je te maken hebt met koudebruggen en relatief kleine gevels? Hoe draag je er zorg voor dat je niet te maken krijgt met vochtproblemen? Wat zijn de mogelijkheden om te verduurzamen als je lid bent van een (grote) VvE? 

Collectieve inkoopactie isoleren

Uiteraard was er ook aandacht voor de collectieve inkoopactie isoleren van Energieloket Groningen! Heel erg waardevol om ervaringen te delen, met elkaar in verbinding te staan en van elkaar te leren!

Dit smaakt naar meer! Volg het initiatief op Facebook.