27 May 2019

Laatste kans om in te schrijven voor The Green Trail: Gronings eerste duurzame hardloopevenement

Hardlopers en klimaat drammers opgelet! Het aftellen naar het duurzame hardloopwedstrijd The Green Trail – dit jaar mede georganiseerd door energiecoöperatie Grunneger Power – is begonnen. Op vrijdag(avond) 31 mei rennen de deelnemers over een uniek parcours van 7 kilometer. De route voert over onder anderen de Groningse vloeivelden, het SuikerUnie terrein en het grootste zonnepark in handen van Groningers. Hierbij gaat het niet om snelheid, maar om het ontdekken van bijzondere duurzame locaties. De start is om 19:00 bij de EM2 Venue aan de Suikerlaan 6. Inschrijven kan nog tot dinsdag 28 mei, 18:00.

Het parcours voert door Stad, industrie en natuur. In 7 kilometer rennen de deelnemers van de EM2 Venue, over het voormalig Suikerunieterrein in Groningen, via Rebel Rebel Hostel, over de akkers van Terra Next en dwars door het prachtige natuurgebied wat de voormalige vloeivelden van de Groningse Suikerfabriek waren. Eenmaal door de vloeivelden staat men ineens in Hoogkerk waar het zwembad wordt bezocht en zonder nat pak de route wordt vervolgd naar de SuikerUnie. Hier loopt de route ruim een kilometer over het terrein. Na 7 kilometer is de finish tussen duizenden zonnepanelen – welke in eigendom zijn van honderden Groningers – in Zonnepark Vierverlaten.

Alle locaties hebben een link met duurzaamheid. Zo won de SuikerUnie de EZ Energy award omdat ze de meest energie efficiënte bietverwerkende fabrieken in Europa heeft, en is Zonnepark Vierverlaten het grootste Groningse zonnepark in handen van particulieren.

De organisatie van de Green Trail maakt zoveel mogelijk duurzame keuzes. Zo ontvangen de deelnemers aan het einde een afbreekbare medaille waar bloemen uit groeien als deze geplant wordt. Door een samenwerking met JustDiggit, een organisatie die uitgedroogde natuurgebieden herstelt en bomen aanplant, wordt de uitgestoten CO2 gecompenseerd en mag het evenement zelfs CO2-neutraal worden genoemd.

Inschrijven
Hardlopers kunnen zich nog tot en met 28 mei 2019, 18:00 uur aanmelden via www.green-trail.nl.

 

WINNINGS! Woensdag om 12:00 maak je ook nog kans om kaartjes te winnen als je iemand tagt onder dit facebookbericht!


Share this Post