Lentekriebels: doe mee met de grootste opruimactie van Groningen

30 april 2019

Groningers gaan dit jaar bij gemeentelijke opruimactie ‘Lentekriebels’ voor de zeventiende keer op jacht naar zwerfafval. Dit jaar doen er maar liefst 6.000 deelnemers verspreid over zo’n 150 teams mee. Waaronder team GP! Op maandag 15 april om 19:00 uur gaan we gewapend met prikker en vuilniszak in het kader van “LenteKriebels” de straten van Groningen door, voor een schonere Stad. Wij roepen leden op om ook met ons mee te doen! Help je mee?
Zwerfvuil is een van de grootste ergernissen van Nederlanders, zo weet Milieu Centraal te melden. Dit afval komt in de natuur terecht, en dat is weer slecht voor mens, dier en natuur. De schoonmaakdiensten van de gemeente halen veel zwerfvuil weg, maar ze komen nu eenmaal niet overal. Met name in de schilwijken en in het groen blijft toch nog veel liggen.
Daarom roepen wij onze leden op om op 15 april met ons samen de wijken rondom de binnenstad een stukje schoner te maken. Want een groene en duurzame Stad gaat volgens ons niet alleen over zonnepanelen, warmtepompen en HR++ glas. Het gaat ook over het schoonhouden van je directe leefomgeving, de natuur en het tegengaan van tastbare vervuiling. Wij zorgen voor de prikkers, vuilniszakken, een dikke high five en een borreltje achteraf. En jij voor de positieve energie en een schonere Stad. Want vele handen maken licht werk.
Prik je met ons mee?
We starten om 19:00 uur (inloop 18:45 uur) bij Grunneger Power aan de Oude Boteringestraat 68 met een kop koffie. We verspreiden ons na een korte peptalk vervolgens over een aantal wijken rondom de binnenstad en sluiten een uurtje later samen af met een kleine borrel. Eindtijd is rond 21:00 uur. Leer andere groene Stadsgenoten kennen, steek een uurtje de handen uit de mouwen en laat een nog schonere Stad achter.
Vele handen maken licht werk. Kom je helpen? Tóf! Meld je dan wel even aan via grunnegerpower.nl/lentekriebels, zo kunnen we voldoende prikkers en vuilniszakken regelen.