Net zo comfortabel, maar dan beter – Bespaartips van Richard

24 oktober 2019

Richard is energiecoach bij Grunneger Power en dan ook de expert in energiebesparing. Daarnaast ook levensgenieter: het leven is immers een feestje, maar je moet de slingers wel zelf ophangen. Een comfortabel huis is belangrijk voor Richard, en een duurzame levensstijl betekent zeker niet dat je daar op in hoeft te leveren.

  1. Tochtstrips - Naast slingers kan je natuurlijk ook tochtstrips ophangen, dan houd je het lekker warm binnen. Een weinig sexy onderwerp, maar o-zo-effectief! Voor een paar euro en een half uurtje van je tijd kan je al die tochtkieren in je huis dichtplakken. Niet alleen bij buitendeuren en ramen, maar ook tussendeuren en het luik naar de zolder zijn zeer geschikte kandidaten. Plakken, plakken, plakken!
     
  2. CV-ketel - zet je temperatuur van je CV-ketel (dus niet op de thermostaat) een paar graden lager. Die staat namelijk standaard op 80 graden of hoger, terwijl 65 graden hoog genoeg is. Het verschil merk je amper, tot je de gasrekening ontvangt. Kan jij weer een paar mooie uitjes van plannen!

Al het laaghangende fruit al binnen, en wil je verder, groter, groener? Ga aan de slag met je buren! Check snel of er al een groep van je buurtbewoners actief bezig is met verduurzaming! Hier vind je de buurtinitiatieven...