Ondernemersgroep ‘Impact Noord’ verwelkomt Grunneger Power als een van de eerste leden

30 april 2019

Vereniging Impact Noord is vandaag met de beëdiging van het eerste bestuur officieel opgericht. Het samenwerkingsverband is ontstaan op verzoek van Noord-Nederlandse bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden met een maatschappelijke missie. De groep heeft behoefte aan een platform waarin sociale ondernemingen van elkaar kunnen leren. Energiecoöperatie Grunneger Power is een van de eerste leden van de vereniging.

Impact Noord is ontstaan vanuit een kopgroep van Noord-Nederlandse impact ondernemers die gezamenlijk de wens uitspreken om meer samen te werken. Impact ondernemers zoeken oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, zoals de energietransitie. De vereniging wil naast het onderling delen van kennis en expertise ook thema-activiteiten organiseren en de lokale zichtbaarheid van leden vergroten.  De dertien leden komen uit een veel verschillende sectoren. Naast Grunneger Power, zijn onder anderen de volgende sociale ondernemingen lid: van Hulley's, CodeGorilla, Alfa Accountants, Omapost, Toentje en de Verbinding.

Woensdag 28 november is in een oprichtings-ledenvergadering het bestuur van de vereniging beëdigd. Steven Volkers van Grunneger Power is de eerste voorzitter van Impact Noord. Volgens Volkers is een samenwerking van impactvolle ondernemers en instellingen belangrijk. “De inzet is dat zowel net gestarte sociale ondernemingen als grote verduurzaamde bedrijven vaker samen werken en vaker met elkaar zaken gaan doen. Er ontbreekt vaak specifieke kennis en kunde. Met deze nieuwe samenwerking helpen we elkaar om betere concrete resultaten te bereiken.”

Jan-Willem Wennekes, directeur van Impact Noord, is blij met het verenigingsbestuur. “We hebben vier bestuursleden uit verschillende sectoren en expertisen. Impact Noord bouwt met deze kopgroep van ondernemers, in het bestuur maar ook als lid, voort aan een sterk klimaat voor ondernemen met impact in Noord-Nederland.”

Impact Noord organiseert maandelijks een “impact spreekuur” voor sociale ondernemers. Meer informatie over organisatie, activiteiten en haar leden is te vinden op www.impactnoord.nl.